Τσιτσιπάς: "Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα τα πάω καλύτερα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα τα πάω καλύτερα" (vid)
Τσιτσιπάς: "Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα τα πάω καλύτερα" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 - 1:15

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του για τα προημιτελικά του Australian Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα πολλά μηνύματα που έχει πάρει, από θαυμαστές και από celebrities, για τον Patrick Mouratoglou, τον Μάρκο Παγδατή και την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του μετά τον τελικό του Rogers Cup.

Τις τελευταίες ημέρες οι πάντες στη χώρα μιλούν για τα επιτεύγματα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο ίδιος είπε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν γνωρίζει τι γίνεται στην Ελλάδα, παραμόνο έχει δει μερικά δημοσιεύματα. Αυτό που μπορούσε όμως να πει, ήταν πως έχει λάβει έναν τεράστιο αριθμό μηνυμάτων από την Ελλάδα.

"Έχω πολλά μηνύματα, τα οποία δεν έχω καταφέρει να απαντήσω ακόμα. Θα πάρει πολύ χρόνο. Αλλά ναι, υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Μου αρέσει αυτό. Είναι ωραίο συναίσθημα."

Με μεγάλη επιτυχία κατάφερε να διαχειριστεί τη νίκη του επί του Roger Federer ο Στέφανος, παρόλο που όπως είπε, η πρώτη νύχτα ήταν δύσκολη: "Ήταν δύσκολα. Η πρώτη νύχτα είχε μια διαδικασία επεξεργασίας. Στην αρχή δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα υπερένταση και πονούσα στο σώμα μου. Κοιμήθηκα λιγότερο από 6 ώρες. Ανησυχούσα για τον επόμενο αγώνα μου, αν θα είμαι σε θέση να ξεκουραστώ και να κοιμηθώ καλά.

Την επόμενη νύχτα όμως κοιμήθηκα αρκετά καλά. Έλαβα πολλά μηνύματα, συγχαρητήρια από ανθρώπους, από διασημότητες, που ποτέ δεν πίστευα ότι έβλεπαν τένις. Ένιωσα πως αυτό που κάνω εδώ έχει αντίκτυπο στην Ελλάδα και ήθελα να συγκεντρωθώ για τον επόμενο αγώνα μου. Ήξερα πως η νίκη επί του Federer είναι σημαντική, αλλά γνώριζα επίσης πως η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το σημερινό παιχνίδι."

Όσον αφορά τα επώνυμα πρόσωπα που έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στον Στέφανο, ο Έλληνας τενίστας απάντησε: "Είμαι σιγουρος πως δεν τους γνωρίζετε. Είναι διασημότητες στην Ελλάδα, δεν είναι παγκοσμίως γνωστοί." Αργότερα ωστόσο, όταν μίλησε ελληνικά, αποκάλυψε στους Έλληνες δημοσιογράφους πως κάποιοι απ' αυτούς ήταν ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον Patrick Mouratoglou, που είναι στο box του σε κάθε αγώνα του και πανηγυρίζει εντόνως κάθε κρίσιμο πόντο, είπε: "Μου δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση. Δεν μιλάει πολύ, δεν είναι τέτοιος τύπος. Αλλά όλα όσα λέει είναι σωστά και τις περισσότερες φορές οι συμβουλές του φέρνουν καρπούς.

Αυτό είναι μια ικανότητα. Να είναι κάποιος τόσο ευθύς και σωστός σ' αυτά που λέει, να μη μιλάει πολύ και να σε μπερδεύει. Αυτό το εκτιμώ και το θαυμάζω σε εκείνον. Δεν ξέρω τι γνώμη έχει ο κόσμος γι' αυτόν ως προπονητή, αλλά θεωρώ πως είναι ένας απ' τους καλύτερους προπονητές που έχω συναντήσει."

Σε ερώτηση για το αν τον δυσκολεύουν τα μαλλιά του, που έχουν μακρύνει αρκετά, απάντησε πως δεν σκοπεύει να τα αποχωριστεί σύντομα: "Γι αυτό φοράω κορδέλα, ειδάλλως θα είχα πρόβλημα. Μου αρέσουν, είναι σήμα κατατεθέν μου πια. Θα τα κρατήσω, μπορώ να σας το πω αυτό."

Για τον Μάρκο Παγδατή, που το 2006 ήταν φιναλίστ στη Μελβούρνη, είπε: "Του έστειλα μήνυμα τις προάλλες για να παίξουμε διπλά. Το είχαμε συζητήσει και περίμενα να μείνει και να παίξουμε. Μου απάντησε όμως ότι είχε φύγει ήδη για την Κύπρο. Δεν το ήξερα. Αποσυρθήκαμε από το διπλό και τώρα πια νομίζω πως ήταν καλή ιδέα. Θα τον ευχαριστήσω αργότερα που έφυγε για την Κύπρο. Σίγουρα δε θα βοηθούσε να έπαιζα και διπλό, θα σπαταλούσα πολλή ενέργεια.

Είμαι σίγουρος πως (ο Μάρκος) χαίρεται για μένα. Είμαστε καλοί φίλοι και θέλω το καλύτερο για εκείνον, όπως και εκείνος για μένα. Παίζει πολλά χρόνια στο tour. Ακόμα θέλω να τα πηγαίνει καλά. Του αξίζει να παίζει καλά. Έχει καλό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως νιώθει το ίδιο και για μένα, έχουμε μια πολύ ώραία σύνδεση."

Τέλος, ζητήθηκε από τον Στέφανο να μιλήσει για τον επόμενό του αντίπαλο, Rafael Nadal: "Με τον Nadal έπαιξα μια φορά στο χώμα και μια σε σκληρή επιφάνεια. Ένιωσα πως ήμουν κοντά στη νίκη στο Τορόντο, παρόλο που το σκορ ήταν 6-2, 7-6. Θυμάμαι που όταν πήγα στα αποδυτήρια υποσχέθηκα στον εαυτό μου να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Ένιωσα πως κατάλαβα λίγο καλύτερα τι έκανε στο γήπεδο μετά τον αγώνα, ειδικά σε ένα σκληρό γήπεδο. Στο χώμα είναι διαφορετικά. Δεν είχα καμιά ελπίδα να τον κερδίσω στη Βαρκελώνη. Ένιωσα πως ήταν σε άλλο επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots