Απολογήθηκε για τα "γαλλικά" ο Τσιτσιπάς - άδικη η απόφαση του διαιτητή (vid)

 
Απολογήθηκε για τα "γαλλικά" ο Τσιτσιπάς - άδικη η απόφαση του διαιτητή (vid)
Απολογήθηκε για τα "γαλλικά" ο Τσιτσιπάς - άδικη η απόφαση του διαιτητή (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 - 8:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του προς το τέλος του 3ου σετ στην αναμέτρησή του με τον Nikoloz Basilashvili, εξηγώντας πως βρισκόταν σε μεγάλη ένταση και δεν μπορούσε να φιλτράρει τα λόγια του. Τι είπε για την απόφαση του διαιτητή μετά το overrule, αλλά και για τον Roger Federer.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Basilashvili με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open, ωστόσο τα πράγματα λίγο έλειψε να γίνουν πολύ διαφορετικά, στα τελευταία λεπτά του 3ου σετ.

Έχοντας set point στο 5-3, ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε ένα σερβίς που δεν επιστράφηκε από τον Basilashvili. Ο επόπτης έδωσε άουτ, ο διαιτητής τον διόρθωσε, θεώρησε όμως πως η παρέμβαση του επόπτη επηρέασε τον Γεωργιανό και γι' αυτό διέταξε επανάληψη του πόντου με overrule. Ο Στέφανος διαφωνεί μ' αυτή την απόφαση, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

"Η απόφαση διορθώθηκε και δεν το κατάλαβα αυτό, επειδή η απόφαση του επόπτη ήρθε αφού ο αντίπαλός μου επέστρεψε τη μπάλα. Το βρήκα πολύ άδικο αυτό από τον διαιτητή. Επίσης ήμουν πολύ πιεσμένος και ξέσπασα. Ήμουν απογοητευμένος για τα επόμενα 2 games, αλλά μετά έμεινα θετικός. Άρχισα να σκέφτομαι πως αν δεν το άφηνα αυτό πίσω μου, θα τα κατέστρεφα όλα. Οπότε συγκεντρώθηκα στο επόμενο game, στο tie-break και πήρε πολύ καλά."

Στην επανάληψη του πόντου ο Basilashvili έσωσε το set point, λίγο μετά έκανε το break και τελικά ισοφάρισε το σετ στο 5-5. Ο Στέφανος κινδύνεψε να χάσει ένα σετ μέσα από τα χέρια του και σ' ένα σημείο εξωτερίκευσε την έντασή του, λέγοντας κάποια... "γαλλικά" στον επόπτη που του στέρησε το 6-3.

"Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Ήταν η ένταση της στιγμής. Είπα μερικά πολύ άσχημα πράγματα. Μετανιώνω που τα είπα. Αλλά το ήθελα εκείνο το σετ πάρα πολύ. Όταν ένιωσα να ξεγλιστράει απ' τα χέρια μου, ξέρετε... Ένιωσα πολύ απογοητευμένος. Δε σκεφτόμουν τι έλεγα. Μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω και να μην το έλεγα. Δεν ήταν η σωστή συμπεριφορά."

Στον 4ο γύρο του Australian Open, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer στη Rod Laver Arena. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα αναμετρηθεί μαζί του μέσα σε λίγες ημέρες, αφού τον είχε συναντήσει και στο Περθ για το Hopman Cup, την πρώτη εβδομάδα του 2019.

"Έμαθα πολλά από τον τελευταίο μου αγώνα μαζί του. Ξέρω το παιχνίδι του λίγο καλύτερα τώρα. Σερβίρει πολύ καλά, οπότε πρέπει να εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο γίνεται τις επιστροφές μου. Είμαι σίγουρος πως θα σερβίρει καλά και θα πρέπει να είμαι επιθετικός και να τον πιέσω στις επιστροφές μου. Είναι ένας θρύλος του αθλήματός μας. Θα είναι εκπληκτικό που θα τον αντιμετωπίσω σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου, τη Rod Laver Arena. Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό το ματς."

Τέλος, ο Στέφανος σχολίασε και το γεγονός πως η Ελλάδα εκπροσωπείται από εκείνον και από τη Μαρία Σάκκαρη στα κορυφαία τουρνουά του κόσμου, ελπίζοντας πως αυτό θα ανοίξει μια νέα εποχή για το ελληνικό τένις.

"Είναι θαυμάσιο. Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε καλοί εκπρόσωποι για τη χώρα μας στο άθλημα. Δυστυχώς (η Μαρία) έχασε σήμερα, κάτι που με στεναχώρησε. Θα ήθελα να τη δω να προχωρήσει κι άλλο.

Ελπίζω πως θα μπορέσω να εμπνεύσω τα παιδιά στην Ελλάδα να παίξουν τένις. Είδα μια συνέντευξη του Gunneswaran πριν λίγες μέρες, που έλεγε ότι ακόμα και αν παίζει καλά, δεν επηρεάζει τη χώρα του (Ινδία). Το βρίσκω αρκετά σχετικό και με τη δική μας κατάσταση. Η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές που χρειάζεται ένας νέος παίκτης για να αναδειχθεί από μια μικρή χώρα. Αλλά υπάρχουν οι ακαδημίες εκτός χώρας. Υπάρχουν μέρη που μπορείς να πας και να προπονηθείς. 

Ελπίζω τα παιδιά να μάθουν να παίζουν τένις στην Ελλάδα και μετά, για την ανάπτυξή τους, μπορούν να πάνε το παιχνίδι τους στο επόμενο επίπεδο αν ταξιδέψουν στο εξωτερικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots