ATP
Τσιτσιπάς: "Sinner και Alcaraz ανεβάζουν τα στάνταρ" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Sinner και Alcaraz ανεβάζουν τα στάνταρ" (vid)
tn team Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 - 21:12

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον Jannik Sinner και τον Carlos Alcaraz, που ανεβάζουν τον πήχη και είναι η καλύτερη γενιά που είχε το τένις εδώ και κάποια χρόνια, για τις επιτυχίες του τα προηγούμενα χρόνια στο Monte-Carlo, αλλά και την πρώτη του ανάμνηση από το τουρνουά, όταν είχε δει τους Nadal, Federer και Davydenko.

Η πρώτη ανάμνηση του Τσιτσιπά από το Μονακό είναι από την παιδική του ηλικία, όταν το τουρνουά συνέπεσε με τις διακοπές του Πάσχα και το επισκέφτηκε ως φίλαθλος, παρακολουθώντας την ίδια μέρα τους Nadal και Federer!

"Η πρώτη μου ανάμνηση στο Monte-Carlo είναι να παρακολουθώ έναν αγώνα του Rafael Nadal στο κεντρικό court, μετά πήγα για μεσημεριανό και μετά επέστρεψα για να δω τον αγώνα του Roger Federer. Έχω δει επίσης αρκετά ματς του Nikolay Davydenko, επειδή εγώ και ο φίλος μου ο Victor, που τώρα δουλεύουμε μαζί, ήμασταν παιδιά και μας άρεσε ο Davydenko."

Για το σε ποιον ήθελε να μοιάζει περισσότερο τότε, μεταξύ των Federer και Nadal: "Θα έλεγα και στους δυο. Ξέρω πως έλεγα συχνά ότι ο Federer ήταν το είδωλό μου, αλλά πάντα έβρισκα όμορφο και το παιχνίδι του Nadal."

Για το πως είναι να φέρει τις αναμνήσεις των δυο θριάμβων του στο Monte-Carlo: "Είναι σουρεάλ, γιατί έχω ιστορία μ' αυτό το μέρος και η κατάκτηση του τίτλου μου έδωσε συναισθήματα που ποτέ δεν είχα φανταστεί. Το να φεύγω με το τρόπαιο του νικητή στα χέρια μου είναι μια ανάμνηση που ζει μαζί μου. Δεν υπάρχουν πολλοί πρωταθλητές Masters 1000 τουρνουά... Οι πρωταθλητές σε Grand Slams είναι ακόμα λιγότεροι, οπότε αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μου."

Για τη μετάβαση στα χωμάτινα γήπεδα από τα σκληρά: "Αυτά τα γήπεδα πάντα μου είναι οικεία, μου παίρνει λιγότερο χρονο να προσαρμοστώ σ' αυτή την επιφάνεια απ' ότι σε οποιαδήποτε άλλη, είναι η επιφάνεια στην οποία έπαιζα μεγαλώνοντας. Το χώμα δίνει περισσότερο βάθος στο παιχνίδι και αυτή είναι η ομορφιά του."

Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να είναι συνεπής και να προκρίνεται τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά σε όλα τα τουρνουά που έπαιξε στο χώμα πέρσι: "Καλή νοοτροπία σίγουρα, ήμουν αποφασιστικός κάθε εβδομάδα. Επίσης η καλή προετοιμασία πριν από κάθε τουρνουά βοηθάει αρκετά. Όλα αυτά συνδυάστηκαν καλά και μου έδωσαν καλά αποτελέσματα. Είχα και καλύτερες χωμάτινες σεζόν από την περσινή. Αυτό μου δείχνει πως είμαι ικανός να με ωθήσω στα όρια σε κάθε τουρνουά και να είμαι στους τελικούς γύρους."

Τέλος, για τον Alcaraz και τον Sinner, που έχουν ανεβάσει τον πήχη: "Έχουν πάει πιο μακριά τα όρια του τένις κατά κάποιο τρόπο. Νιώθω πως είναι η καλύτερη γενιά που έχει το άθλημα εδώ και κάποια χρόνια. Ο Sinner, ο Alcaraz, αλλά και όλοι οι άλλοι παίκτες με πιέζουν να γίνω καλύτερος. Τώρα τα στάνταρ είναι υψηλότερα και χρειάζεται να κάνω περισσότερα."

Ο Τσιτσιπάς θα μπει σε μια νέα συνθήκη στο Monte-Carlo Masters φέτος, αφού για 1η φορά μετά από 6 χρόνια θα ξεκινήσει από τον 1ο γύρο του τουρνουά, καθώς είναι στο Νο.12 του ταμπλό και δεν θα έχει bye. Στην πρεμιέρα του στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots