ATP
Zverev και Khachanov στον 4ο γύρο του Μαϊάμι (vids)

 
Zverev και Khachanov στον 4ο γύρο του Μαϊάμι (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 - 19:53

O Alexander Zverev υπερκέρασε το εμπόδιο του Christopher Eubanks στα 2 σετ και έκλεισε ραντεβού στον 4ο γύρο του Miami Open με τον Karen Khachanov.

Ο Zverev δεν είχε εύκολο μεσημέρι, αλλά κατάφερε να αποφύγει τον κίνδυνο και να επικρατήσει του Eubanks με 7-6 (4), 6-3, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Miami Open.

Ο 26χρονος Γερμανός, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, υπέστη break σε ένα κρίσιμο σημείο στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με 3-5, κατάφερε όμως να απαντήσει στο επόμενο game, "σώζοντας" το σετ.

Μείωσε σε 4-5 και στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-30, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκησή του. Ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Γερμανός στο tie-break, όπου κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους και επικράτησε με 7-4.

Μετά απ' αυτό το πολύ κλειστό 1ο σετ, ο Zverev είχε ευκολότερο έργο στο 2ο, καθώς ένα γρήγορο break τον έβαλε μπροστά με 3-0. Πήγε εύκολα μέχρι το 5-2 ο Γερμανός, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 9ο game, για να αποφύγει μια νέα περιπέτεια και να "κλειδώσει" τη νίκη για το 6-3.

Στον 4ο γύρο του Miami Open, ο φιναλίστ του 2018 θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που παράλληλα κέρδισε τον Francisco Cerundolo σε ένα πολύ κλειστό ματς με 6-1, 5-7, 7-6 (5).

Το γεγονός πως δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο 2ο σετ στοίχισε στον Ρώσο, που βρέθηκε πίσω με break μετά το 1ο game του 3ου σετ, ενώ κινδύνεψε ξανά στο 9ο game, όταν αντιμετώπισε break point στο 4-4, 30-40. Τελικά απέφυγε τα χειρότερα, αλλά δεν ήταν και εύκολο να φτάσει στη νίκη, αφού χρειάστηκε συνολικά το 5ο match point του, μέχρι να το καταφέρει στο tie-break.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots