ATP
Φιλική νίκη του Alcaraz επί του Nadal σε σπουδαίο ματς στο Λας Βέγκας (vids)

 
Φιλική νίκη του Alcaraz επί του Nadal σε σπουδαίο ματς στο Λας Βέγκας (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 0:56

Ο Carlos Alcaraz επικράτησε του Rafael Nadal με 3-6, 6-4, 14-12 για το Netflix Slam, σε ένα παιχνίδι που παρότι φιλικό, είχε ποιότητα, θέαμα και συγκλονιστικό φινάλε, με τους δυο Ισπανούς να παρουσιάζουν αμφότεροι καλό πρόσωπο μετά τους τραυματισμούς τους.

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Netflix να μεταδώσει ζωντανά αγώνα τένις, με τους Alcaraz και Nadal να δίνουν έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου μπροστά σε 12.000 θεατές και μια κατάμεστη ULTRA Arena στο Λας Βέγκας.

Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και πολλές διασημότητες, ενώ πολλά γνωστά πρόσωπα συμμετείχαν και στην παραγωγή, με τους Andre Agassi και Andy Roddick μεταξύ άλλων να συμμετέχουν στον σχολιασμό του αγώνα, ενώ η Mary Joe Fernandez έπαιρνε σύντομες συνεντεύξεις από τους δυο παίκτες και celebrities κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που έχουμε δει και σε άλλα φιλικά events.

Το πιο σημαντικό είναι πως οι δυο παίκτες, οι οποίοι αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμούς, έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο και φάνηκαν να είναι υγιείς.

Ο Nadal ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, φροντίζοντας να παραμείνει σε θέση οδηγού ως το τέλος και να το κατακτήσει με 6-3.

Ο Alcaraz πήρε στη συνέχεια το γρήγορο break στο 2ο σετ, όπου ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του. O Nadal κατάφερε να σβήσει break points για το 1-5 και να μειώσει με break back σε 4-5, ωστόσο η επιστροφή του στο σετ δεν ολοκληρώθηκε, με τον Alcaraz να κάνει νέο break και να το κλείνει στο 10ο game.

Ακολούθησε το match tie-break, όπου επίσης το επίπεδο ήταν υψηλό και η μάχη κορυφώθηκε. Οι δυο Ισπανοί πήγαιναν πόντο-πόντο για μισή περίπου ώρα! Ο Nadal είχε πάρει ένα προβάδισμα με 7-5 σε κρίσιμο σημείο, ωστόσο ο Alcaraz το κάλυψε γρήγορα και στη συνέχεια προηγήθηκε εκείνος με 9-7!

Από τότε, ο μικρότερος από τους δυο Ισπανούς είχε πολλές ευκαιρίες για να κλείσει το ματς και ο Nadal επέστρεφε συνεχώς, σβήνοντας συνολικά 5 match points, το ένα απ' αυτά βγάζοντας ένα τρομερό passing shot, ίσως και τον πόντο του ματς. Τελικά, ο Alcaraz έκλεισε το ματς στο 6ο του match point και κέρδισε το συναρπαστικό tie-break με 14-12.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots