ATP
Moya: "Στο Κουβέιτ ο Rafa πείστηκε ότι μπορεί να είναι σε αυτό το επίπεδο"

 
Moya: "Στο Κουβέιτ ο Rafa πείστηκε ότι μπορεί να είναι σε αυτό το επίπεδο"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 - 10:35

Ο Carlos Moya είπε πως το Κουβέιτ ήταν μια πολύ καλή πρόβα τζενεράλε για τον Rafael Nadal, που είναι πλέον πεπεισμένος πως μπορεί να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Nadal πήγε στο Κουβέιτ χωρίς να γνωρίζει αν μπορεί να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Arthur Fils, έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της νέας γενιάς και Νο.36 στον κόσμο, όμως κατάφερε να σβήσει τις αμφιβολίες αυτή τη μια εβδομάδα προπονήσεων και να αποδείξει στον εαυτό του πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

Αυτό μετέφερε και ο Carlos Moya, που μίλησε στην ισπανόφωνη έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΤΡ.

"Η εβδομάδα της προετοιμασίας στο Κουβέιτ ήταν μια μεγάλη δοκιμασία και μια καλή ευκαιρία για να δούμε που βρίσκεται ο Rafa. Μπόρεσε να μοιραστεί ώρες προπόνησης με τον Arthur Fils, έναν παίκτη που έχει εδραιωθεί στην ελίτ και έχει καταφέρει πολλά σ' αυτό το επίπεδο. Ο Rafa έφτασε στο Κουβέιτ χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί σ' αυτό το επίπεδο, αλλά έφυγε πεπεισμένος ότι μπορεί. Ακολουθεί τη σωστή εξέλιξη και αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσει τα στάδια σιγά-σιγά", είπε ο 47χρονος Ισπανός προπονητής.

Ο Moya μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλο το τιμ αυτή τη σεζόν, λέγοντας πως υπήρξαν αρκετές στιγμές που τον έκαναν να πιστέψει πως η καριέρα του Rafa είχε τελειώσει.

"Μόλις τον άνοιξαν στην εγχείρηση διαπίστωσαν πως το πρόβλημα ήταν πιο μεγάλο απ' όσο πιστεύαμε. Όσες μαγνητικές και αν κάναμε, δεν ήταν ξεκάθαρο πως αυτή η ανάρρωση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη και πιο δύσκολη. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές, γιατί έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις προπονήσεις που του βάζαμε. Πήρε πολλά ρίσκα στην προσπάθειά του να επιστρέψει και η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη, όμως κράτησε την επιθυμία ακέραιη. Αρκετές στιγμές ένιωσα πως είχε έρθει το τέλος της καριέρας του."

Τέλος, ο Moya έκανε ένα σχόλιο και για τη σεζόν που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, ξεκαθαρίζοντας πως ο μεγάλος στόχος του Nadal είναι να βρεθεί στο πικ του σε 6 μήνες για το Roland Garros.

"Έχουμε 6 μήνες για το Roland Garros και υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν μέχρι τότε, αλλά είναι εμφανές ότι θέλει πιο πολύ να τα πάει καλά εκεί, είναι το αγαπημένο του τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots