ATP
Αήττητος Sinner και Djokovic στην 4άδα! (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 - 0:43

O Jannik Sinner δεν χαρίστηκε στον Holger Rune και έκανε το 3 στα 3 στη φάση των ομίλων του ATP Finals, κρατώντας παράλληλα τον Novak Djokovic στο κυνήγι του τίτλου!

O Jannik Sinner δεν έδειξε καμία διάθεση να χαριστεί στον Holger Rune, αλλά χρειάστηκε και να δουλέψει σκληρά για να τον λυγίσει, κάτι που έκανε τελικά στο 3ο σετ, με 6-2, 5-7, 6-4.

Θυμίζουμε πως ο Rune είχε τη δυνατότητα να βγάλει εκτός διοργάνωσης τον Djokovic, αλλά έπρεπε να κερδίσει τον Sinner, που είχε πάρει από πριν την πρόκριση.

Παρόλα αυτά μόνο αδιάφορος δεν ήταν ο Ιταλός, που για μια ακόμα φορά σήκωσε στο πόδι χιλιάδες συμπατριώτες του στο Pala Alpitour και ολοκλήρωσε το round robin αήττητος, με 3-0 νίκες.

"Κλείδωσε" την 1η θέση στο Green group o Sinner και παράλληλα έδωσε τη 2η θέση στον Djokovic, αφού υποχρέωσε τον Rune στην δεύτερη ήττα του στο τουρνουά και στην 3η θέση. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματισμένο Στέφανο Τσιτσιπά.

O Sinner είχε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο ματς και έκανε συνεχόμενα break στον Rune, για να προηγηθεί με 4-0 στο 1ο σετ, το οποίο και ολοκλήρωσε στα 8 games.

Παρόλα αυτά μόνο εύκολη βραδιά δεν είχε, με τον Rune να παίζει πολύ καλύτερα στο 2ο σετ, το οποίο ήταν απολύτως ισορροπημένο, με τους δυο παίκτες να έχουν από μια χαμένη ευκαιρία για break μέχρι το 5-5.

Τελικά ο Δανός, που σέρβιρε πρώτος και ήταν σε θέση να ασκήσει επιπλέον πίεση, κατάφερε να φτάσει σε τριπλό break point και set point στο κομβικό 12o game (5-6, 0-40), για να αξιοποιήσει την 3η ευκαιρία του και να στείλει το ματς σε 3ο σετ. 

Και εκεί το πάλεψε, σώζοντας 3 break points, 2 στο 3ο (2-1) και άλλο ένα στο 5ο game (3-2), για να κρατηθεί στο ματς. Στο 8ο game είχε και τη μεγάλη ευκαιρία του ο 20χρονος, ένα break point για το 5-3, όμως ο Sinner δεν απώλεσε την ψυχραιμία του και αποσόβησε την ευκαιρία του Δανού. 

Τελικά το break που έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 3ο σετ ήρθε για τον Sinner στο 9ο game, με τον Ιταλό να βγάζει ένα τρομερό βολέ με το backhand του και να αξιοποιεί την 3η ευκαιρία μετά το 0-40 που είχε.

Πέρασε μπροστά με 5-4 και στο 10ο game έκλεισε το ματς ο Sinner, για να πανηγυρίσει την 60ή φετινή νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά μάχης.  

Ο Sinner συνεχίζει να διεκδικεί το απόλυτο των 1.500 βαθμών στο ATP Finals, να κατακτήσει δηλαδή τον τίτλο αήττητος.

Θα περιμένει να μάθει ποιος θα τερματίσει στη 2η θέση του άλλου ομίλου, μια θέση που παίζεται μεταξύ των Medvedev, Alcaraz και Zverev, για να μάθει με ποιον θα παίξει στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Το ίδιο ισχύει και για τον Djokovic, που θα αντιμετωπίσει τον 1ο του άλλου ομίλου.

Τέλος η σεζόν για τον Rune, που είχε μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα, όμως στο τέλος της φάνηκε να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό, με τον Boris Becker στο πλευρό του, δείχνοντας ενθαρρυντικά σημάδια ενόψει του 2024.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots