ATP
Τσιτσιπάς: "Θα τα δώσω όλα για να προκριθώ στο ATP Finals" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Θα τα δώσω όλα για να προκριθώ στο ATP Finals" (vid)
tn team Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 - 22:13

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε πως το βλέμμα του είναι στο ATP Finals και θα τα δώσει όλα για να εξασφαλίσει την πρόκριση. 

"Δεν είχα άλλη επιλογή από το να παλέψω. Έχασα πολλούς συνεχόμενους πόντους. Ήταν πίσω από κάθε μπάλα και ένιωθα ότι η κίνησή του εμπόδιζε τη δημιουργικότητά μου, δεν μπορούσα να βγάλω μεγάλα χτυπήματα. Δεν αστοχούσε και αυτό ήταν το βασικό θέμα σήμερα. Ήπια όμως μια γουλιά Red Bull και ένιωσα καλύτερα στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε για το Tennis TV μετά τον αγώνα.

"Αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες στα ματς μου και κατάφερα να βρω λύσεις. Χτίζω στο παιχνίδι μου κάθε μέρα και ελπίζω να διατηρήσω αυτόν τον ρυθμό, διότι φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο. Κάθε νίκη έχει σημασία γιατί βλέπω μεγαλύτερη εικόνα του εαυτού μου. Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν τι αποδίδει και τι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Θέλω να είμαι φρέσκος κάθε μέρα και δεν μένω στο παρελθόν. Κάθε μέρα θέλω να ανακαλύπτω κάτι νέο και θεωρώ ότι κάθε αντίπαλος έχει κάτι νέο να φέρει στο τραπέζι. Το βασικό στο οποίο συγκεντρώνομαι είναι να βρίσκω λύσεις στα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, στα διαφορετικά σερβίς", πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Για τις πιθανότητές του να προκριθεί και φέτος στο ATP Finals, οι οποίες ολοένα και αυξάνονται, είπε: "Το βλέμμα μου είναι εκεί. Έχω παίξει μερικές φορές (στο Finals) και είναι ένα ωραίο τουρνουά για να κλείσεις τη σεζόν. Θα τα αφήσω όλα στο court για να κερδίσω μια θέση στο Τορίνο. Με τέτοια ένταση και αφοσίωση που έχω βάλει στο παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Δουλεύω κάθε μέρα γι' αυτό."

Στα προημιτελικά του Erste Bank Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Borna Gojo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots