ATP
Η τεράστια διαφορά που έχουν μείνει στο court Alcaraz και Djokovic

 
Η τεράστια διαφορά που έχουν μείνει στο court Alcaraz και Djokovic
© Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 - 17:28

O Carlos Alcaraz έχει μείνει στο court περισσότερη από τη διπλάσια ώρα σε σχέση με τον Novak Djokovic αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι, ενόψει του μεγάλου τελικού. Ο Ισπανός παρόλα αυτά δηλώνει φρέσκος, σα να είναι το ξεκίνημα του τουρνουά.

Όλες οι αναμετρήσεις του Alcaraz αυτή την εβδομάδα στο Σινσινάτι είχαν 3 σετ, δυο απ' αυτές ξεπέρασαν τις 3 ώρες σε διάρκεια και συνολικά ο Ισπανός έχει περάσει στο court 10 ώρες και 42 λεπτά.

Ο Djokovic από την άλλη έχει μείνει 5 ώρες ακριβώς στο τερέν, αφού κέρδισε όλες τις αναμετρήσεις τους στα 2 σετ και μια απ' αυτές, με τον Alejandro Davidovich Fokina στην πρεμιέρα του, ολοκληρώθηκε μετά από ένα μόλις σετ, με την εγκατάλειψη του Ισπανού. Από τις 5 ώρες, οι 2 ήταν στον χθεσινό ημιτελικό με τον Alexander Zverev.

Μπαίνοντας στον τελικό, ο Djokovic φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα, όχι μόνο επειδή έχει πολύ λιγότερα αγωνιστικά λεπτά στο γήπεδο, αλλά και λόγω της συνολικής του παρουσίας στο τουρνουά, που δείχνει καλύτερη σε σχέση με τον Alcaraz. Ο Ισπανός από την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο δεν παίζει το καλύτερό του τένις και μετράει 6 διαδοχικές αναμετρήσεις που χρειάστηκαν 3ο σετ για να ολοκληρωθούν.

Όσον αφορά πάντως το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ενδεχομένως οι εξαντλητικές του μάχες των προηγούμενων ημερών να μην αποτελέσουν πρόβλημα για τον Alcaraz, αφού τουλάχιστον ο ίδιος δηλώνει αρκετά φρέσκος.

"Ο κόσμος ίσως νομίζει ότι είμαι εξαντλημένος, αλλά είμαι αρκετά καλά. Χάρη στον φυσιοθεραπευτή μου έχω κάνει πολύ καλές αποθεραπείες μετά από κάθε αγώνα και νιώθω λες και ξεκινάει τώρα το τουρνουά", είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος, στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου.

Μένει φυσικά να το δούμε και στο γήπεδο αυτό, κάτι που όλοι θέλουν, μιας και αν αμφότεροι Djokovic και Alcaraz βρίσκονται σε καλή κατάσταση αναμένεται να έχουμε πολύ μεγάλο ματς. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 23:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots