ATP
Federer: "Ελπίζω ο Nadal να παίξει περισσότερο από μένα στο κλείσιμο της καριέρας του"

 
Federer: "Ελπίζω ο Nadal να παίξει περισσότερο από μένα στο κλείσιμο της καριέρας του"
© REUTERS/David W Cerny
tn team Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 - 12:08

Ο Roger Federer βρέθηκε στο Wimbledon αυτή την εβδομάδα και μεταξύ άλλων μίλησε για τη κατάσταση του Rafael Nadal, που θυμίζει αρκετά και τη δική του περίπτωση λίγο πριν "κρεμάσει" τη ρακέτα του.

Μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για να αφήσει πίσω του τον τραυματισμό στο γόνατο και να επιστρέψει δυνατός στο tour, o Federer τελικά "κρέμασε" τη ρακέτα του παίζοντας διπλά μαζί με τον Rafael Nadal στο Laver Cup, σε μια φαντασμαγορική βραδιά, όχι όμως όπως ιδανικά θα ήθελε, επιστρέφοντας στο Wimbledon και παίζοντας ανταγωνιστικό τένις.

Η κατάσταση του Nadal αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα αυτά που περνούσε ο Ελβετός μετά το 2020. Για 1η φορά στην καριέρα του έχασε ολόκληρη τη σεζόν στο χώμα ο Ισπανός, ο οποίος ενώ αρχικά φαινόταν να έχει έναν τραυματισμό στην Αυστραλία που θα τον άφηνε εκτός για μερικές εβδομάδες, τελικά ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ξανά για φέτος.

Ο στόχος φυσικά είναι να δουλέψει αυτούς τους μήνες και να επιστρέψει δυνατός το 2024, που όπως είπε θα είναι κατά πάσα πιθανότατα η τελευταία χρονιά της καριέρας του και γι' αυτό θέλει να είναι πλήρης και να την ευχαριστηθεί.

Αυτό το ευχήθηκε και ο Federer, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN αυτή την εβδομάδα: "Όλοι γνωρίζουμε πόσο τυχεροί είμαστε και ο Rafa το γνωρίζει πολύ καλά. Τώρα βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά ελπίζω πως θα μπορέσει να κλείσει την καριέρα με τους δικούς του όρους. Ελπίζω να τον δούμε να παίζει λίγο ακόμα κι όχι να παίξει διπλό, όπως έκανα εγώ. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots