ATP
Θα επιστρέψει στην Αμβέρσα ο Τσιτσιπάς

 
Θα επιστρέψει στην Αμβέρσα ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 18:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο 250άρι της Αμβέρσας αυτή τη χρονιά, επιστρέφοντας στο τουρνουά του Βελγίου μετά από 6 χρόνια.

Ο Τσιτσιπάς είχε κάνει ένα από τα πρώτα του μεγάλα breakthrough στην Αμβέρσα, όταν έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2017. Βρισκόταν στο Νο.122 της παγκόσμιας κατάταξης τότε και κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Εκεί είχε πετύχει και την 1η Top 10 νίκη της καριέρας του, εις βάρος του David Goffin, Νο.10 τότε στον κόσμο, στα προημιτελικά.

Από τότε δεν έχει επιστρέψει στην Αμβέρσα ο Στέφανος, που θα συμμετέχει στο European Open το 2023, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος: "Είμαι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω πως θα παίξω στο European Open αυτό τον Οκτώβριο. Η τελευταία φορά που έπαιξα ήταν το 2017, όταν ήμουν 19 ετών, αρκετό καιρό πριν. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μπροστά από το κοινό της Αμβέρσας."

Το European Open, που είναι ένα τουρνουά της σειράς ATP 250, θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 16-22 Οκτωβρίου και θα ανοίξει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή indoor season. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν τα 500άρια της Βασιλείας και της Βιέννης (23-29 Οκτωβρίου), ενώ θα ακολουθήσει το 1000άρι του Bercy στο Παρίσι (30 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου) και φυσικά το ATP Finals στο Τορίνο (12-19 Νοεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots