ATP
Στο Νο.148 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.148 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 - 20:28

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 10 θέσεις αυτή την εβδομάδα και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών της ΑΤΡ.

Μετά από μια ακόμα καλή πορεία σε τουρνουά Challenger, στο Maia της Πορτογαλίας, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, μαζί με τον Sem Verbeek, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ σήμερα και ανέβηκε στο Νο.148 των διπλών.

Αυτή είναι η καλύτερη θέση που είχε ποτέ στην παγκόσμια κατάταξη ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, που βελτίωσε το προσωπικό του career high και συγχρόνως μπήκε για πρώτη φορά στο Top 150.

Ο Πέτρος είναι στο Νο.2 της Ελλάδας στα διπλά, πίσω φυσικά από τον αδερφό του, Στέφανο Τσιτσιπά, που βρίσκεται στο Νο.73 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Στο Top 200 βρίσκεται και ο Μιχάλης Περβολαράκης, που είναι στο Νο.178, ενώ κοντά στο Top 200 είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκεται στο Νο.223. Πίσω τους είναι ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που κέρδισε 21 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρέθηκε στο Νο.656, ενώ ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι στο Νο.671.

Στα μονά ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε φυσικά στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα μείνει έως το τέλος της χρονιάς.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης παρέμεινε στο Νο.469 του κόσμου, ενώ 3ος από την Ελλάδα είναι ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που κέρδισε 12 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.887 του κόσμου. Το career high του βελτίωσε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που πέρασε στο Νο.4 της χώρας μας, κερδίζοντας 83 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.954.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots