ATP
Ruud: "Όταν ο Rafa έχασε από τον Novak στην Αυστραλία, ήμουν λυπημένος για μέρες"

 
Ruud: "Όταν ο Rafa έχασε από τον Novak στην Αυστραλία, ήμουν λυπημένος για μέρες"
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 13:37

Ο Casper Ruud δεν έκρυψε ποτέ πως είναι τεράστιος θαυμαστής του Rafael Nadal και όταν ρωτήθηκε για το αν θα άλλαζε το αποτέλεσμα κάποιου αγώνα, δεν διάλαξε κάποιον από τους πολύ μεγάλους τελικούς που έχασε φέτος, αλλά τον τελικό του Australian Open του 2012. 

"Νομίζω πως θα άλλαζα έναν αγώνα του Rafa, δεν ξέρω αν θα χαρεί ή αν θα θυμώσει που θα το ακούσει αυτό", απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση ο 23χρονος Νορβηγός, μπροστά στον Rafa, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Μπουένος Άιρες.

"Δεν θα άλλαζα τον φετινό τελικό του Roland Garros, επειδή δεν ήμουν καθόλου κοντά, αλλά θα ήθελα να αλλάξω το αποτέλεσμα του τελικού του Rafa στο Australian Open το 2012, όταν έχασε από τον Novak", πρόσθεσε ο Ruud.

Ο Νορβηγός ήταν μόλις 13 ετών τότε και είδε τον αγώνα από την τηλεόραση. Θυμίζουμε πως πρόκειται για έναν από τους επικότερους τελικούς στην ιστορία του αθλήματος, με τον Djokovic να κερδίζει τον Nadal με 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5), 7-5, μετά από 5 ώρες και 53 λεπτά.

"Ήμουν πολύ πιο λυπημένος τότε, επειδή καθόμουν και έβλεπα τον αγώνα για 6 συνεχόμενες ώρες και ήλπιζα ότι ο Rafa θα κέρδιζε. Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες όλων των εποχών. Για πολλές μέρες ήμουν λυπημένος για την ήττα του και ακόμα μέχρι σήμερα θα ήθελα πολύ να κέρδιζε. Μπορεί να φέρνει άσχημες αναμνήσεις αυτό στον Rafa, αλλά αυτό θα άλλαζα αν μπορούσα", συμπλήρωσε ο Ruud.

Ο Nadal κάθε άλλο παρά ενοχλημένος ήταν όταν άκουσε τα λόγια του Ruud, λέγοντας αστειευόμενος: "Πρέπει να τηλεφωνήσουμε στον Novak, να δούμε αν θέλει να επιστρέψει αυτό το τρόπαιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots