ATP
Ακάθεκτοι Auger-Aliassime και Rune, τίτλοι τέλους για Simon (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Rolex Paris Masters
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 18:09

O Felix Auger-Aliassime συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο Παρίσι, πανηγυρίζοντας τη 15η διαδοχική νίκη του, στον τελευταίο αγώνα καριέρας του Gilles Simon. Στα προημιτελικά και ο πολύ φορμαρισμένος Holger Rune, που πέτυχε την 16η νίκη του στις 18 τελευταίες του αναμετρήσεις.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Felix Auger-Aliassime, που είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Μετά από 1 ώρα και 33 λεπτά, ο 22χρονος Καναδός επιβλήθηκε του Gilles Simon με 6-1, 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Rolex Paris Masters, φτάνοντας παράλληλα τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour.

Για τον Simon, που πάλεψε και σήμερα με όλες του τις δυνάμεις, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στη μεγάλη καριέρα του. Ξεπέρασε τα 20 χρόνια στο επαγγελματικό τένις ο 37χρονος Γάλλος, που έκανε ένα μεγάλο τουρνουά στο "αντίο" του στο Παρίσι, κερδίζοντας τους Andy Murray και Taylor Fritz.

Στα προημιτελικά του παρισινού Masters, o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Alex De Minaur με 6-3, 7-6 (5).

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Holger Rune, που έβγαλε εκτός τον Andrey Rublev, κερδίζοντάς τον με 6-4, 7-5. Θυμίζουμε πως ο Rublev εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals χθες, επομένως αυτό το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει την προσπάθειά του.

Ο 19χρονος Rune στον αντίποδα βρίσκεται σε τρομερό φεγγάρι, φτάνοντας τις 16 νίκες στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour. Έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό στα 3 τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε ο ταλαντούχος Δανός τενίστας, που για πρώτη φορά μπήκε στα προημιτελικά ενός Masters.

Αύριο θα κοντραριστεί με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητή του US Open, Carlos Alcaraz, που νωρίτερα πανηγύρισε μια straight sets νίκη επί του Grigor Dimitrov (6-1, 6-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots