ATP
Ανεβαίνει και πάλι ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 7:13

Μετά από μερικά αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν αμφιβολίες, ο Carlos Alcaraz δείχνει να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του και με μια straight sets νίκη επί του Marin Cilic μπήκε στα προημιτελικά του Cincinnati Masters. Πήρε το ντέρμπι με τον Jannik Sinner o Felix Auger-Aliassime.

Ο Alcaraz έπαιξε πολύ καλό τένις και επιβλήθηκε του Cilic με 7-6 (4), 6-1, για να επιστρέψει στους μεγάλους προημιτελικούς.

Αυτός θα είναι ο 4ος προημιτελικός σε Masters για τον 19χρονο Ισπανό στη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει και τους 3 προηγούμενους. Για την ακρίβεια, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Indian Wells και τις άλλες δυο φορές που έφτασε στην 8άδα κατέκτησε τους τίτλους, στο Μαϊάμι και στη Μαδρίτη.

Αν και στο 1ο σετ φάνηκε να χάνει για λίγο το δρόμο του και έκανε συνεχόμενα λάθη μετά το 5-4, 40-15 που είχε στο σερβίς του, ο Alcaraz οδηγήθηκε σε ένα tie-break, όπου κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη. Κέρδισε τους 4 πρώτους πόντους για το 4-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να κλείσει το tie-break με 7-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήρθαν πιο εύκολα για τον Ισπανό, που έκανε το γρήγορο break για το 2-0 και στη συνέχεια έσβησε 2 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 3-0. Με ένα νέο break για το 5-1 και ένα love service game, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ο 19χρονος, που ολοκλήρωσε το ματς σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Ο Alcaraz διεκδικεί τον 3ο τίτλο του σε ένα Masters και αν τα καταφέρει θα ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμα και αν φτάσει στον τελικό αλλά δεν πάρει τον τίτλο, θα παραμείνει στο Νο.4, μειώνοντας ωστόσο τη διαφορά του τόσο από τον Alexander Zverev, όσο και από τον Rafael Nadal.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που συνέχισε την πορεία του με μια συντριβή επί του 19χρονου Ben Shelton, με 6-0, 6-2. Ο Shelton, δημιούργημα του κολεγιακού πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, έκανε μια τρομερή εβδομάδα, άφησε εκτός τον Casper Ruud στον 2ο γύρο, ωστόσο σήμερα δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά του στο court.

Στα προημιτελικά μπήκε και ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι με τον Jannik Sinner, με 2-6, 7-6 (1), 6-1. Ο 22χρονος Καναδός βρέθηκε πίσω με σετ και με break, στο 2-6, 2-4, ενώ ήταν έναν πόντο μακριά και από το 2-6, 2-5.

Έσβησε το game point και μετά από 3 break points, έκανε τελικά το break με το οποίο μείωσε σε 4-3 και παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι. Στη συνέχεια έσβησε και 2 match points στο 5-6, 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να στείλει το 2ο σετ σε tie-break.

Εκεί επιβλήθηκε με 7-1 και στο 3ο σετ είχε και το momentum με το μέρος του, για να προηγηθεί με 3-0 χάρη σε ένα γρήγορο break και να φτάσει σ' αυτό το 6-1 χάρη σε ένα δεύτερο.

Ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric για μια θέση στην 4άδα. Ο 25χρονος Κροάτης, που παίζει ξανά το καλύτερό του τένις, μετά τον Rafael Nadal έκανε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε του Roberto Bautista Agut με 6-2, 6-3.

Τέλος, ο John Isner πέτυχε 20 άσους και παρότι δεν έφτασε σε break, κέρδισε τον Sebastian Korda με 7-6 (3), 1-6, 7-6 (4). Θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά ο 37χρονος Αμερικανός. Θυμίζουμε πως ο Στέφανος κέρδισε με 2-0 σετ τον Diego Schwartzman, ενώ νωρίτερα τις προκρίσεις για τους "8" είχαν πάρει και οι Daniil Medvedev και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots