ATP
Πρωταθλητής στο Los Cabos o Medvedev (vids)

 
Πρωταθλητής στο Los Cabos o Medvedev (vids)
© Mextenis
tn team Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 - 6:39

O Daniil Medvedev κέρδισε και τον Cameron Norrie για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Los Cabos και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στη φετινή σεζόν.

Μετά από 5 χαμένους τελικούς στη σειρά, ο Daniil Medvedev έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί και κέρδισε τον Cameron  Norrie με 7-5, 6-0 στον τελικό του Los Cabos Open, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι τουρνουά.

Ο Medvedev πέτυχε 5 άσους και αξιοποίησε τα 6 από τα 10 break points στον τελικό. Στο 1ο σετ απώλεσε 2 φορές προβάδισμα με break, καθώς προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3 και αργοερα σε 5-5, χάνοντας μάλιστα διπλό break point στο σερβίς του, στο 5-4, 40-15.

Δεν πτοήθηκε παρόλα αυτά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που έκανε νέο break στο 11ο game και με love service game έκλεισε το 1ο σετ με 7-5. Στο 2ο σετ ο Ρώσος κυριάρχησε κατά κράτος, έκανε 3 συνεχόμενα break και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 κερδισμένα games στη σειρά, έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο Medvedev κέρδισε τον 14ο τίτλο της καριέρας του (14-12 σε τελικούς) και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αμερικανική του hardcourt season. Με τη νίκη του στο Los Cabos, εξασφάλισε και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για τουλάχιστον δυο εβδομάδες ακόμα, δηλαδή μετά και το Masters του Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots