ATP
Φιλική ήττα του Nadal από τον Auger-Aliassime (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Giorgio Armani Tennis Classic
tn team Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 - 18:57

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε τον Rafael Nadal στο match tie-break, στον αγώνα επίδειξης που έπαιξαν οι δυο τους στο Hurlingham Club του Λονδίνου.

Και σήμερα παρουσίασε θετικά δείγματα ο Nadal, ο οποίος έπαιξε σε γενικές γραμμές καλό τένις, αλλά ο Auger-Aliassime επικράτησε του Ισπανού στις λεπτομέρειες, με 7-6 (6), 4-6, 10-3.

Παρά την ήττα ο Nadal δεν υπέστη break σήμερα, αλλά έχασε το πολύ κλειστό 1ο σετ στο tie-break. Κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point στο 1ο σετ, με τον 21χρονο Καναδό να παίρνει το tie-break στο 2ο set point του, με 8-6.

Ο Nadal δεν απειλήθηκε με break point ούτε στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε το καθοριστικό break στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Στα 3 επόμενα service games δεν έχασε ούτε έναν πόντο ο Rafa, που έκλεισε το σετ στο 10ο game.

Στο super tie-break ωστόσο, ο Auger-Aliassime ήταν αλάνθαστος και κυριάρχησε κατά κράτος, για να προηγηθεί με 8-1 και να "σφραγίσει" τη νίκη του με 10-3 σε 2 ώρες παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως ο Nadal είχε κερδίσει προχθές τον Stan Wawrinka με 6-2, 6-3 και γενικά έδειξε να τα πηγαίνει αρκετά καλά αυτή την εβδομάδα με τις προπονήσεις του και τους αγώνες του στο Λονδίνο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει το Wimbledon και ο Ισπανός, ο οποίος θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Francisco Cerundolo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots