ATP
Dimitrov: "Πιστεύω ακόμα πως μπορώ να κερδίσω Grand Slam"

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 - 11:44

Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα στην καριέρα του Grigor Dimitrov, ο Βούλγαρος τενίστας όμως, στα 31 του πλέον, δεν έχει πάψει να πιστεύει στις δυνατότητές του να κερδίσει ένα major τίτλο.

"Ναι, ακόμα πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω Grand Slam", απάντησε μετά από σχετική ερώτηση σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Queen's ο Dimitrov.

"Το έχω πιστέψει σε αρκετές περιπτώσεις. Στα τελευταία Grand Slams είχα καλά αποτελέσματα. Τώρα, δυστυχώς, πρέπει να αντιμετωπίζω πολύ καλούς παίκτες από τον 2ο ή τον 3ο γύρο σε ένα τουρνουά. Ωστόσο, ακόμα πιστεύω πως θα έρθουν καλά πράγματα στο μέλλον. Πιστεύω πως μπορώ να παίξω και να παραμείνω σ' αυτό το επίπεδο. Ποιος ξέρει που και πότε μπορεί να συμβεί;" συνέχισε ο 31χρονος Βούλγαρος.

Ο Dimitrov έχει παίξει σε τρεις ημιτελικούς σε Grand Slams στην καριέρα του, στο Wimbledon το 2014, στο Australian Open το 2017 και στο US Open το 2019. Είχε κερδίσει τον μεγαλύτερο τίτλο του το 2017 στο ATP Finals και εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ακόμα έχω πίστη, εννοείται. Όταν δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για τόσο πολύ καιρό, περιμένεις να δεις κάποια στιγμή το αποτέλεσμα. Ακόμα μπορώ να βάζω τον εαυτό μου σε τέτοιες θέσεις και να παλεύω γι' αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει αυτή η εβδομάδα που θα συμβεί.

Γνωρίζουμε πόσο απρόβλεπτα είναι όλα, πως μπορούν να αλλάξουν τα πάντα από τη μια εβδομάδα στην άλλη, από τη μια στιγμή στην άλλη. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνω και τι έχω ήδη κάνει, σημαίνει ότι το να μην κερδίζω έναν μεγάλο τίτλο, μπορεί να γίνει πολύ απογοητευτικό. Αλλά, ξέρετε, είναι ζήτημα μερικών λεπτομερειών που δεν έχουν λειτουργήσει. Είμαι στο tour 13 χρόνια, κάτι που δείχνει μια συνέπεια. Αυτό το άθλημα δεν είναι καθόλου εύκολο και μερικές φορές ακολουθείς διαφορετική διαδρομή."

Αυτή την εβδομάδα ο Dimitrov, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.22 του κόσμου αυτή τη στιγμή, απέκλεισε το Νο.3 του ταμπλό του Queen's Championships στον 1ο γύρο, Cameron Norrie, όμως στον 2ο γύρο ηττήθηκε από τον Botic Van De Zandschulp.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots