ATP
Πρώτη κούπα για τον γιο του Djokovic

 
Πρώτη κούπα για τον γιο του Djokovic
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 - 18:38

O μεγάλος γιος του Novak Djokovic, Stefan, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο την ίδια μέρα που ο Nole κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης, ξεκινώντας με επιτυχία το δικό του ταξίδι στο τένις.

Την είδηση έδωσε φυσικά ο ίδιος ο Novak, ο οποίος είχε αναφέρει και στην απονομή ότι ο 7χρονος γιος του, Stefan, έδινε τον δικό του αγώνα την ίδια μέρα. Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη τύπου, ενημέρωσε πως τελικά ο γιος του κέρδισε τον τίτλο.

"Το ταξίδι μου ως γονέας τενίστα ξεκίνησε με επιτυχία. Ο γιος μου κέρδισε το τουρνουά σήμερα. Μόλις έμαθα τα νέα. Sunshine double σήμερα! Προφανώς ήταν ένα μικρό τουρνουά σε club και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το αποτέλεσμα, είναι κάτι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Είναι όμως όμορφο που τον βλέπω να παίζει."

Όπως είπε, δεν τον πίεσε ποτέ για να ασχοληθεί με το άθλημα. Το έκανε από μόνος του και είναι κάτι που τον χαροποιεί, ενώ αν αποφασίσει να το ακολουθήσει πιο σοβαρά, ξεκαθάρισε πως θα τον ακολουθήσει και θα τον στηρίξει με όλο του το είναι.

"Δεν τον πιέζω να παίξω τένις, ποτέ δεν το έκανα. Ούτε μια μέρα δεν του είπα ότι πρέπει να το κάνει. Ήταν δική του επιθυμία να παίξει τένις. Αν θέλει να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, θα το ξεκινήσω και γω μαζί του. Σίγουρα θα ήταν κάτι που θα μου άρεσε πολύ. Τώρα είναι μόνο 7 ετών, είναι ένα μικρό παιδί. Δεν πρέπει να νιώσει πίεση ή ότι υπάρχουν προσδοκίες, κάτι που θα γίνει γιατί είναι στοιχείο της οικογένειάς του. Και θα συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή αν συνεχίσει να παίζει, ειδικά στη Σερβία."

Τέλος, ο Djokovic είπε πως μπορεί να δει και κάτι από τον εαυτό του σ' αυτή την ηλικία, στον Stefan: "Μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά και φαίνεται να το αγαπάει. Χθες το βράδυ του μίλησα, ήταν ξύπνιος ως αργά. Μου έκανε forehands και backhands, μου έδειχνα πως θα κινούνταν, έπαιζε τένις χωρίς ρακέτα. Είχα πλάκα, τα έκανα και γω αυτά όταν ήμουν μικρός. Έβλεπα τη χαρά μέσα του, το αγνό συναίσθημα και την αγάπη για το παιχνίδι. Έτσι είναι το 99,9% των παιδιών όταν ξεκινούν το τένις ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα, γιατί το ερωτεύονται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots