ATP
Πέρασε το πρώτο εμπόδιο ο Zverev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 - 14:04

O Alexander Zverev δεν είχε εύκολη πρεμιέρα στη Ρώμη κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Sebastian Baez, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αργεντινού στα δυο σετ και να μπει στους "16" του Internazionali BNL d' Italia.

89 λεπτά ήταν αρκετά στον Alexander Zverev, για να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Sebastian Baez στην πρεμιέρα του στη Ρώμη, με 7-6 (6), 6-3.

Ο 25χρονος Γερμανός, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του 21χρονου Αργεντινού στο 1ο σετ. Ο προερχόμενος από τα προκριματικά Baez, που κάνει μια πολύ καλή σεζόν στο χώμα και χάρη σ' αυτή έχει ανεβεί στο Νο.37 του κόσμου, ανάγκασε 2 φορές τον Zverev να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ. Και τις δυο βρέθηκε 2 πόντους μακριά από το σετ, ενώ τη μια προηγήθηκε με 4-5, 15-30.

Ο Zverev στάθηκε στο ύψος του και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου προηγήθηκε από νωρίς με 3-1 και έφτασε σε τετραπλό set point στο 6-2. Λίγο έλειψε να μπει σε μεγάλες περιπέτειες ο Γερμανός, που έχασε και τις 4 ευκαιρίες του με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί σε 6-6, όμως κέρδισε τους 2 επόμενους πόντους και έκλεισε τελικά το σετ, μέσα σε μεγάλη ανακούφιση.

Και το 2ο σετ ήταν κλειστό, αλλά τα πράγματα ξεκαθάρισαν, όταν ο Zverev έκανε για πρώτη φορά break στο ματς στο 8ο game, για να "ξεφύγει" με 5-3. Κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 6-3 ο Γερμανός, "σφραγίζοντας" μ' αυτό τον τρόπο την είσοδό του στον 3ο γύρο.

Στους "16" της Ρώμης, ο Zverev θα αντιμετωπίσει είτε τον Alex De Minaur, είτε τον Tommy Paul.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots