ATP
Vajda: "Δεν ήθελα να παίξει στους Ολυμπιακούς ο Djokovic"

 
Vajda: "Δεν ήθελα να παίξει στους Ολυμπιακούς ο Djokovic"
tn team Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 - 12:31

O Marian Vajda μίλησε για το τέλος της συνεργασίας του με τον Novak Djokovic, το οποίο είχε συμφωνηθεί εδώ και μήνες, αλλά και τη διαφωνία του με την απόφαση του Σέρβου να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, που κατά τον ίδιο αποδείχτηκε μοιραία για τον στόχο του Grand Slam.

Πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε αρχικά κι έπειτα ανακοινώθηκε και επίσημα το "διαζύγιο" του Djokovic με τον Vajda, μετά από 15 χρόνια σχεδόν συνεργασίας. Σε συνέντευξή του στο sport.sk, ο Σλοβάκος προπονητής επιβεβαίωσε πως δεν βρίσκεται στο πλευρό του Djokovic από τον Νοέμβριο, ενώ αποκάλυψε πως η απόφαση είχε παρθεί ακόμα νωρίτερα.

"Η αλήθεια είναι πως το είχαμε συμφωνήσει από το US Open, ο Novak μου είχε πει ότι θα ερχόταν στην Μπρατισλάβα και θα τα λέγαμε εκ του σύνεγγυς. Ωστόσο μετά την ήττα του στον τελικό ήταν δύσκολη περίοδος για εκείνον και με κάλεσε για ένα ακόμα τουρνουά, στο ATP Finals του Τορίνου. Εκεί ολοκληρώσαμε τη συνεργασία μας. Εγώ αποφάσισα να μην αναμιχθώ με τις ανακοινώσεις και να το αφήσω στην ομάδα του. Αλλά ήταν ένας πυρετώδης Δεκέμβριος και Ιανουάριος με όλα όσα έγιναν στην Αυστραλία."

Ο Vajda αποκάλυψε πως η ρήξη των δυο τους ξεκίνησε από τον Ιούλιο, καθώς εκείνος διαφωνούσε με το να πάει ο Djokovic στο Τόκιο, θεωρώντας σήμερα πως η ιστορία των δικαίωσε και πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ήττα του στον τελικό του US Open.

"Τα πράγματα δεν κυλούσαν τόσο ομαλά από το τέλος του Ιουλίου. Στο US Open είχε ήδη χάσει αρκετή ενέργεια εξαιτίας των Ολυμπιακών. Εγώ δεν ήμουν υπέρ του να παίξει στο Τόκιο, υπήρχε πολύ λίγος χρόνος για προετοιμασία και ήταν εξαντλητικό σωματικά και πνευματικά. Έδειξα κατανόηση για τον στόχο του, ήθελε να κερδίσει το χρυσό για τη Σερβία, όμως εκεί λύγισε και αυτό φάνηκε στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει επίσης και το ζήτημά του, ότι ως ανεμβολίαστος παίκτης θα παίξει σε έναν περιορισμένο αριθμό τουρνουά αυτή τη χρονιά, ουσιαστικά θα αγωνιστεί όπου του επιτραπεί να αγωνιστεί, και ήδη έχει μια πολύ δυνατή ομάδα με τον Goran Ivanisevic. Εξετάσαμε όλα αυτά τα δεδομένα και πήραμε από κοινού την απόφαση να βάλουμε τέλος στη συνεργασία μας."

Για το τι κάνει σήμερα και αν έχει βλέψεις να επιστρέψει στο tour: "Μέχρι στιγμής απολαμβάνω τον χρόνο που περνάω με την οικογένειά μου. Σκοπεύω επίσης να βοηθήσω το φιλανθρωπικό πρότζεκτ Play Tennis Slovakia και θα δω τι άλλο θα φέρει το μέλλον. Δεν αποκλείω το σενάριο να ξαναβρεθώ στο μέρος κάποιου παίκτη στο μέλλον."

Για την επιτυχία του Djokovic που ξεχωρίζει: "Θα θυμάμαι όλες τις επιτυχίες του Novak, ήταν όμορφες. Ίσως πιο σημαντική όλων, ήταν ο τελικός του Wimbledon το 2011. Ο Novak κέρδισε τον υπερασπιστή του τίτλου Rafa Nadal με 3-1 σετ και κατέκτησε για 1η φορά το Wimbledon. Μέχρι τότε, μόνο οι Federer και Nadal είχαν κερδίσει αυτό το τουρνουά από το 2002. Επίσης από το 2004 μόνο οι Federer και Nadal είχαν βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου. Εκείνη τη μέρα, για πρώτη φορά, προπονούσα τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου."

Για το πως νιώθει όταν παρακολουθεί αγώνες του Djokovic και των υπολοίπων από την τηλεόραση: "Μετά από τόσα χρόνια στο tour, δεν έχω κανένα πρόβλημα μ' αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα μείνω στο σπίτι μου για πάντα. Θα ήθελα να βιώσω μια νέα εμπειρία αργότερα, μια νέα πρόκληση, να δουλέψω με έναν άλλον παίκτη, ο πήχης όμως είναι πάρα πολύ ψηλά. Θα είναι δύσκολο να το εξισορροπήσω. Ο Ivan Lendl βοήθησε τον Andy Murray να φτάσει στους στόχους του, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο με τον Alexander Zverev. Ακόμα και ο Andre Agassi με τον Novak. Κάποιες φορές ούτε οι καλύτεροι προπονητές στον κόσμο δεν μπορούν να σε βοηθήσουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots