ATP
360 εβδομάδες στο Νο.1 ο Nole, έμεινε στο Νο.4 ο Στέφανος

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 - 14:08

Ο Novak Djokovic έφτασε σήμερα τις 360 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP! Παρέμεινε στο Νο.4 της κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ακόμα μια εβδομάδα στο Νο.1 πρόσθεσε στην απίστευτη καριέρα του ο Novak Djokovic, που διατηρείται στην κορυφή για 78η διαδοχική εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τις 360 εβδομάδες παραμονής στην κορυφαία θέση του κόσμου!

Ο Djokovic "ανοίγει" κι άλλο τη διαφορά από τον Roger Federer, που έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 50 εβδομάδες λιγότερες πλέον (310). Το τρίτο ρεκόρ ανήκει στον Pete Sampras, με 286 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1.

Δεν άλλαξε κάτι αυτή την εβδομάδα σε ολόκληρο το Top 10, με τον Daniil Medvedev να συνεχίζει να είναι πολύ κοντά στον Djokovic, στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.3 παρέμεινε ο Alexander Zverev και στο Νο.4 για 15η διαδοχική εβδομάδα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Rafael Nadal βρίσκεται στο Νο.5 και ο Matteo Berrettini στο Νο.6. Ο Andrey Rublev ακολουθεί στο Νο.7 και ο Casper Ruud κατάφερε να διατηρηθεί στο Νο.8, χάρη στην κατάκτηση του 7ου τίτλου της καριέρας του, στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρωταθλητής του Ρότερνταμ, Felix Auger-Aliassime, τον πλησίασε αρκετά, με τη διαφορά τους να είναι μόλις 47 βαθμοί, αλλά παρέμεινε στο Νο.9.

Τo Top 10 συμπληρώνει ο Jannik Sinner, που απέχει όμως 589 βαθμούς από το Νο.9, ενώ τον "καταδιώκει" στους 93 βαθμούς ο Hubert Hurkacz, που βρίσκεται στο Νο.11.

Ο Diego Schwartzman, φιναλίστ στο Μπουένος Άιρες, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.14. Δυο θέσεις κέρδισε ο Taylor Fritz, που βελτίωσε το career high του και είναι για 1η φορά στο Νο.17 του κόσμου. Ο Fritz είναι και ο Νο.1 παίκτης των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, με τον Reilly Opelka, πρωταθλητή στο Ντάλας χθες, να είναι Νο.2, στο Νο.20 του κόσμου.

Ο φιναλίστ του Ντάλας, Jenson Brooksby, μετά και τον δεύτερο τελικό της καριέρας του ανέβηκε 9 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, στο Νο.45 του κόσμου. Η μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας στο Ρότερνταμ, ο 20χρονος Jiri Lehecka, άφησε πίσω του 42 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 100, ανεβαίνοντας στο Νο.95 από το Νο.137.

Τέλος, την ανοδική του πορεία συνεχίζει και ο Andy Murray, ο οποίος επέστρεψε στο Top 100 μετά από 3,5 χρόνια την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα κέρδισε άλλες 8 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.87 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα και ανέβηκε στο Νο.409 του κόσμου στα μονά. Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.215, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του. Νέο career high σημείωσε ο Περβολαράκης που κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.273, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.348.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots