ATP
Πρωταθλητής στο ATP Cup o Καναδάς! (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 - 12:48

Ο Καναδάς επιβλήθηκε με 2-0 της Ισπανίας στον τελικό του ATP Cup και κατέκτησε για πρώτη φορά τίτλο σε ομαδική διοργάνωση στην ιστορία του.

Ο Felix Auger-Aliassime έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς, κέρδισε τον Roberto Bautista Agut με 7-6 (3), 6-3 και "σφράγισε" τον τίτλο για τον Καναδά στο ATP Cup, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς στην Ken Rosewall Arena.

Είχε προηγηθεί η νίκη του Denis Shapovalov επί του Pablo Carreno Busta με 6-4, 6-3 κι έτσι ο Καναδάς εξασφάλισε τη νίκη από τα μονά.

Αμφότεροι οι δυο Καναδοί έκαναν πολύ καλούς αγώνες και υποχρέωσαν τους Bautista Agut και Carreno Busta στις πρώτες τους ήττες στη διοργάνωση, αφού μέχρι τώρα οι δυο Ισπανοί ήταν και οι δυο αήττητοι σε 4 αγώνες.

Ο Καναδάς, που αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις στο παγκόσμιο τένις, κέρδισε για πρώτη φορά έναν τίτλο σε ομαδικό τουρνουά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε τελικό στο ATP Cup, ενώ το 2019 είχε παίξει και στον τελικό του Davis Cup.

Η Ισπανία απέτυχε για 2η φορά να κερδίσει σε έναν τελικό στο ATP Cup, καθώς ήταν φιναλίστ και στο πρώτο ATP Cup που διοργανώθηκε το 2020, με τον Rafael Nadal στο ρόστερ της τότε, χάνοντας από τη Σερβία του Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots