ATP
Επίσημο: Θα μπει χρόνος στα toilet break το 2022

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 13:16

Η ATP θα οριοθετήσει χρονικά τα toilet break την επόμενη σεζόν, όπως είναι πλέον και επιβεβαιωμένο. Πόσος χρόνος θα τους δίνεται, ανά περίσταση.

Οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να παίρνουν ένα toilet break σε κάθε (best-of-three) αγώνα, ενώ ο χρόνος που θα τους δίνεται θα είναι μόνο 3 λεπτά. Σε περίπτωση που παίρνουν μαζί τους ρούχα και θέλουν (και) να αλλάξουν, θα τους δίνονται 2 επιπλέον λεπτά, δηλαδή σύνολο 5 λεπτά.

Τα toilet break έγιναν μεγάλο θέμα φέτος, με τον Novak Djokovic να το κάνει δυο φορές, σε δυο κρίσιμους αγώνες του στο Roland Garros. Πρώτα το έκανε στον αγώνα του στον 4ο γύρο με τον Lorenzo Musetti, ενώ το έκανε και στον τελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Και στους δυο αγώνες έχανε με 0-2 σετ όταν αποχώρησε για αρκετά λεπτά από το court και μετά κατάφερε να τους κερδίσει και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Τσιτσιπάς το έκανε αργότερα σε αρκετούς αγώνες του στο Σινσινάτι και στο US Open, όπου η υγρασία ήταν πολύ έντονη και χρειαζόταν να αλλάζει ρούχα τουλάχιστον μια φορά ανά αγώνα. Στο US Open υπήρξε αγώνας που πήρε δυο toilet break (με τον Andy Murray), όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για αγώνες best-of-five.

Τα toilet break που ξεπερνούσαν τα 5 λεπτά σε διάρκεια, συζητήθηκαν και κατακρίθηκαν σε υπερβολικό βαθμό, τόσο που η ΑΤΡ ανέλαβε δράση. Δοκιμάζοντας αρχικά τον συγκεκριμένο κανονισμό των 3 ή 5 λεπτών ανά toilet break στο Next Gen ATP Finals και αποφασίζοντας τελικά να τον φέρει στο tour το 2022, όπως αναφέρθηκε σήμερα αρχικά από τη L'Equipe και στη συνέχεια από το Tennis Majors, που επιβεβαίωσε το δημοσίευμα μέσω πηγής του στην ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots