ATP
"Σφράγισε" την πρόκριση στα ημιτελικά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 - 16:26

O Alexander Zverev κέρδισε μέσα σε μια ώρα τον Hubert Hurkacz και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic!

Ξεκαθάρισαν τα πράγματα στον "κόκκινο" όμιλο του ATP Finals, καθώς ο Alexander Zverev επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz με 6-2, 6-4 και πήρε τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Θυμίζουμε πως την 1η θέση είχε πάρει από προχθές ο Daniil Medvedev, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το βράδυ (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) τον Jannik Sinner, σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ιταλός δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

O Zverev έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στον αγώνα και κέρδισε τους 16 από τους 18 πρώτους πόντους, για να κάνει πολύ γρήγορα το 4-0. Έκτοτε δεν κινδύνεψε καθόλου, είχε ένα set point για να κάνει νέο break στο 7ο game (1-5, 30-40), αλλά τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς του στο 8ο game, με 6-2.

Στο 2ο σετ ο Hurkacz αντιστάθηκε περισσότερο και κράτησε το σερβίς του στα 4 πρώτα games που το επιχείρησε. Στο 7ο game του σετ, έσβησε μάλιστα και ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 4-3.

Στη συνέχεια είχε και μια ευκαιρία να αλλάξει το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε με 3-4, 0-30 στο σερβίς του Zverev. Αυτό ήταν και το μοναδικό game στο οποίο φάνηκε απειλητικός ο Πολωνός, ο Zverev όμως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αφού με 4 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 4-4 και στο επόμενο game έκανε το break που τον έβαλε σε θέση οδηγού και στο 2ο σετ.

Στο 10ο game o Γερμανός χρειάστηκε να επιστρέψει ξανά από το 0-30, αλλά ούτε τότε ήρθε αντιμέτωπος με break point και σέρβιρε επιτυχημένα για το 6-4, "σφραγίζοντας" τη νίκη του σε 62 λεπτά παιχνιδιού.

O Zverev θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το Σάββατο τον Novak Djokovic, που πήρε από χθες την 1η θέση στον "πράσινο" όμιλο. Οι δυο τους έχουν παίξει άλλες 10 φορές στο παρελθόν, με τον Nole να προηγείται με 7-3 στις νίκες. Φέτος έπαιξαν άλλες 4 φορές, με τον Djokovic να κερδίζει τις 3 από αυτές, αλλά όλες σε μεγάλες μάχες. Στο ATP Cup τον είχε κερδίσει με 2-1 σετ, στο Australian Open με 3-1 σετ και στο US Open με 3-2 σετ, ενώ ο Zverev είχε κερδίσει τον Djokovic στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 2-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots