ATP
1ος ημιτελικός σε 500άρι για τον Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Bildagentur Zolles
tn team Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 - 18:27

Η εντυπωσιακή πορεία του Carlos Alcaraz στη Βιέννη συνεχίζεται, με τον 18χρονο Ισπανό να αποκλείει και τον Matteo Berrettini, για να μπει στα ημιτελικά του Erste Bank Open.

Ο Carlos Alcaraz, στα 18 του μόλις χρόνια, έχει αποδείξει πως είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα. Σήμερα κέρδισε το Νο.7 του κόσμου, Matteo Berrettini, με 6-1, 6-7 (2), 7-6 (5), για να πάρει την πρόκριση για 1η φορά σε έναν ημιτελικό σε 500άρι τουρνουά της ΑΤΡ.

Ο νεαρός Ισπανός πέτυχε 24 winners και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τη baseline. Επιπλέον, αποδείχτηκε πολύ δυνατός και πνευματικά, καθώς δεν ήταν καθόλου εύκολη η πρόκληση που του έβαλε ο Berrettini, που αρνήθηκε πολλές φορές την ήττα στο 2ο σετ.

Συγκεκριμένα, μετά από ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ όπως μαρτυρά και το 6-1, ο Alcaraz είχε ευκαιρίες για να πάρει το break και στο 2ο σετ και να κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Berrettini. Ο Ιταλός όμως έσβησε διπλό break point στο 1ο game και ακόμα 2 break points στο 6ο, για να κρατήσει το σερβίς του και στις δυο περιπτώσεις. Έστειλε το σετ αυτό σε tie-break και εκεί κατάφερε να επιβληθεί με 7-2, στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η εμπειρία του Berrettini θα άλλαζε τις ισορροπίες, ο Alcaraz απάντησε με ένα break, χάρη στο οποίο βρέθηκε μπροστά με 4-1 στο 3ο σετ. Ο Ιταλός επέστρεψε ξανά στο ματς, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για το 4-4, όμως ο Alcaraz δεν έχασε την ψυχραιμία του, έδειξε ωριμότητα και κατάφερε τελικά να πάρει τη μεγάλη νίκη στο tie-break του 3ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 6-3 και έκλεισε το ματς στο 3ο του match point - πρώτο στο δικό του σερβίς.

Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά, η 2η Top 10 νίκη για τον Alcaraz είναι γεγονός. Θυμίζουμε πως είχε πετύχει την 1η του Top 10 νίκη απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, Νο.3 στον κόσμο, στον 3ο γύρο του US Open.

Ο 18χρονος, που έχει αποκλείσει ακόμα τους Daniel Evans και Andy Murray, πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Erste Bank Open, όπου αναμένεται να έχει ακόμα μια δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Zverev και Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots