ATP
Πρωταθλητής ο Ruud στο Bastad (vid)

 
Πρωταθλητής ο Ruud στο Bastad (vid)
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 17:01

O Casper Ruud αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Bastad της Σουηδίας, κερδίζοντας στον τελικό του Swedish Open τον Federico Coria με 2-0 σετ.

Δεν δυσκολεύτηκε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Swedish Open o Casper Ruud, ο οποίος επιβλήθηκε του Federico Coria με 6-3, 6-3 σε 88 λεπτά και κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του, στο Bastad της Σουηδίας.

Ήταν ο 2ος τίτλος για τον 22χρονο Νορβηγό στη φετινή σεζόν, καθώς είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στη Γενεύη τον περασμένο Απρίλιο. Συνολικά έχει 3 τίτλους (3-2 σε τελικούς), έχοντας κερδίσει και τους άλλους δυο σε χωμάτινα 250άρια τουρνουά.

"Ήταν μια απίθανη εβδομάδα, ίσως η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Ήταν υπέροχο συναίσθημα να παίζω εδώ στο Bastad, με την υποστήριξη των Σουηδών, τον Νορβηγών και των Δανών. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το συναίσθημα να είσαι στο σπίτι σου", είπε ο Ruud.

Ο Ruud ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε με 4-0. Ο Coria απάντησε με ένα break και μείωσε σε 4-2, όμως ο Νορβηγός φρόντισε να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του σετ και να το πάρει με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Νορβηγός έκανε πάλι δυο break στη σειρά, για να μετατρέψει το 1-2 σε 5-2. Στο 8ο game σέρβιρε για τη νίκη και είχε 3 championship point, όμως υπέστη το break και ο Αργεντινός μείωσε σε 5-3. Ο Ruud τελικά πήρε τη νίκη με νέο break στο 9ο game, στο 5ο του championship point.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots