ATP
Medvedev: "Θέλω να κερδίσω το Roland Garros"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 - 23:01

Όταν ξεκινούσε η χωμάτινη σεζόν, ο Daniil Medvedev έλεγε πως θα του είναι αρκετό αν κερδίσει έστω έναν αγώνα σε κάθε τουρνουά που θα παίξει, συμπεριλαμβανομένου και του Roland Garros. Λίγο πριν ξεκινήσει το παρισινό Grand Slam, εξήγησε πως δεν το εννοούσε και πως ο πραγματικός του στόχος είναι να κερδίσει τον τίτλο.

"Πάντα έλεγα πως δεν δίνω σημασία στην κατάταξη. Προφανώς και είναι καλύτερο να είσαι στο Νο.2 απ' ότι στο Νο.200, αλλά στο τέλος, το νούμερο αυτό είναι απόρροια της συνέπειας του επιπέδου σου και των νικών που έχεις πετύχει. Ο στόχος μου είναι να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω. Αν το πετύχω, θα ανεβώ και στην κατάταξη. Αν όχι, θα πέσω", είπε ο Medvedev, ο οποίος αυτή την εβδομάδα αγωνίστηκε στο UTS της Mouratoglou Tennis Academy, όπου έχασε από τους Fritz και Moutet και κέρδισε τον Fognini.

Ο Medvedev ξεκαθάρισε πως με τον ίδιο στόχο, να κερδίσει δηλαδη κάθε αγώνα του, θα μπει και στο Roland Garros, παρόλο που πριν λίγες εβδομάδες είχε δηλώσει ότι ο στόχος του θα είναι να κερδίσει έστω έναν αγώνα στο Παρίσι - κάτι που δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

"Έκανα πλάκα όταν το είπα αυτό. Πως θα μπορούσε ο στόχος μου να ήταν να κερδίσω έναν αγώνα; Ήταν αστείο. Αν όντως είχα τέτοιους στόχους, δεν θα ήθελα να λάβω μέρος. Ο πραγματικός μου στόχος είναι να κερδίσω το τουρνουά. Παίζω στα τουρνουά επειδή θέλω να τα κερδίσω. Θα το πάρω παιχνίδι με το παιχνίδι και θα δούμε πόσο μακριά θα μπορέσω να πάω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots