ATP
Medvedev: "Θέλω να κερδίσω τουλάχιστον ένα ματς στη Μαδρίτη"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 - 12:08

Με χαμηλές προσδοκίες θα ξεκινήσει τις υποχρέωσεις του για τη χωμάτινη σεζόν ο Daniil Medvedev.  

"Ο στόχος μου και για τα τρια τουρνουά, τη Ρώμη, το Roland Garros και τη Μαδρίτη, είναι να κερδίσω τουλάχιστον έναν αγώνα στο καθένα απ' αυτά", είπε χαρακτηριστικά ο Medvedev, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα αγώνα στην καριέρα του σε Μαδρίτη (0-2), Ρώμη (0-2) και Παρίσι (0-4).

O Medvedev αναγνωρίζει πως δεν θα είναι πάντως εύκολο, γι' αυτό και κρατάει τόσο χαμηλά τις προσδοκίες του.

"Φυσικά για μένα θα είναι πιο δύσκολο από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα θα παίξω με τον Davidovich στο πρώτο παιχνίδι ή με κάποιον qualifier. Ο Davidovich έχει παίξει ήδη 5 τουρνουά στο χώμα. Εγώ κανένα. Σίγουρα χρειάζεται να κερδίσω κάποιους αγώνες για να νιώσω αυτό το συναίσθημα, αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Το τουρνουά της Μαδρίτης πάντως έχει αρκετά κοινά με τουρνουά που παίζονται σε πιο γρήγορες επιφάνειες. Τα γήπεδα βρίσκονται σε υψόμετρο 667 μέτρων και παραδοσιακά βολεύουν περισσότερο τους παίκτες που προτιμούν σκληρές επιφάνειες, συγκριτικά με άλλα χωμάτινα τουρνουά.

"Θα έλεγα πως είναι πιο κοντά σε σκληρά γήπεδα εδώ στη Μαδρίτη, γιατί το χώμα είναι γρήγορο, η μπάλα αναπηδάει ψηλότερα και πηγαίνει γρήγορα. Εκ του αποτελέσματος έχει φανεί πως οι παίκτες που παίζουν καλά στο χώμα δυσκολεύονται περισσότερο εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots