ATP
Απέκλεισε τον Schwartzman o Gasquet (vid)

 
Richard Gasquet
Richard Gasquet © Open Parc
tn team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 16:09

O Richard Gasquet πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του από το 2019, κερδίζοντας στα δυο σετ τον Diego Schwartzman, για να προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό για φέτος, στο τουρνουά της πατρίδας του στη Λυών.

Ο Gasquet έπαιξε καλό τένις και κέρδισε τον Schwartzman με 6-3, 7-5, για να πάρει την πρώτη του πρόκριση για προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης στη φετινή χρονιά.

Αυτή ήταν επίσης η πρώτη Top 10 νίκη για τον 34χρονο Γάλλο από τον Αύγουστο του 2019, όταν είχε κερδίσει τον Kei Nishikori, No.6 στον κόσμο τότε, στο Μόντρεαλ για το Rogers Cup.

Ο Scwhartzman, αν και Νο.10 στον κόσμο, αυτή τη χρονιά δεν έχει καταφέρει να παίξει ακόμα το καλύτερό του τένις. Και σήμερα δεν ήταν καλός ο Αργεντινός, ο οποίος έχασε 5 φορές το σερβίς του και παρά το μαχητικό πνεύμα που έδειξε στο 2ο σετ, δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο απ' αυτό το παιχνίδι.

Πιο αναλυτικά, ο Gasquet άνοιξε τον αγώνα με ένα break και προηγήθηκε με 3-0, κάτι που ήταν αρκετό για να φτάσει και στην κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3. Στο 2ο σετ ο Γάλλος χρειάστηκε να κάνει 4 break, αφού τα πρώτα 3 που έκανε, είχαν άμεση απάντηση από τον Schwartzman.

Πρώτα προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, ενώ αργότερα έκανε break για να προηγηθεί με 5-4, αλλά ο Αργεντινός κατάφερε να σώσει 2 match points και από το 5-4, 40-15 να κάνει νέο break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Το φιλί της ζωής όμως δεν τον κράτησε αρκετά και ο Gasquet έκανε και 4ο break στο 2ο σετ, για να περάσει ξανά μπροστά με 6-5. Αυτή τη φορά, τη 2η που σέρβιρε για τη νίκη, ο 34χρονος φρόντισε να κλείσει το ματς στο 2ο match point του (4ο συνολικά) με ένα μεγάλο σερβίς και να πάρει την πρόκριση.

Στον αυριανό προημιτελικό, ο Gasquet θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που κέρδισε χθες τον Kamil Majchrzak με 7-6 (4), 6-3.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε σήμερα και ο Yoshihito Nishioka, που κέρδισε τον Gael Monfils μετά από μια μάχη 2 ωρών και 19 λεπτών, με 4-6, 6-3, 7-6 (2). Ο Nishioka θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, εφόσον ο Έλληνας τενίστας επιβεβαιώσει τα προγνωστικά με τον Tommy Paul σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots