ATP
Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν Djokovic και Τσιτσιπάς (vid)

 
Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν Djokovic και Τσιτσιπάς (vid)
Φωτογραφία: FFT / Roland Garros
tn team Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 - 10:19

Μερικές ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Novak Djokovic στη Ρώμη, θυμόμαστε την τελευταία φορά που τους είδαμε αντιπάλους και τα μοναδικά στιγμιότυπα που μας προσέφεραν.

Πριν από 7 μήνες είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στο γήπεδο Novak Djokovic και Στέφανος Τσιτσιπάς, για την ημιτελική φάση του Roland Garros στο Παρίσι.

Εκεί ο Στέφανος έκανε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην πρόσφατη ιστορία του αθλήματος, όμως προδώθηκε από τον τραυματισμό του στο πόδι και τον πολύ δυνατό πνευματικά Djokovic, που έμεινε "αλύγιστος" και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

Αρκετά πριν τελικά πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό, στο 10ο game του 3ου σετ, ο Djokovic είχε match point στο σερβίς του για να κάνει το 6-3, 6-2, 6-4!

Τα highlights του αγώνα:

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Djokovic απέναντι στον Τσιτσιπά, σε 6 αναμετρήσεις (4-2). Στο χώμα έχουν παίξει 2 φορές και ο Σέρβος ήταν νικητής και στις 2, ενώ επίσης ο Novak μετράει 3 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, που είχε κερδίσει την 1η τους συνάντηση στον 3ο γύρο του Rogers Cup το 2018 και την 3η, στα προημιτελικά της Σαγκάης το 2019.

Σήμερα, στις 15:00 περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα αναμετρηθούν για 7η φορά, για την προημιτελική φάση του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots