Τεράστιος Στέφανος, ανίκητος Nole! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς & Novak Djokovic
Στέφανος Τσιτσιπάς & Novak Djokovic Roland Garros / FFT
tennisnews team Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 - 0:32

Σε ένα παιχνίδι που είδε ζωντανά όχι μόνο όλη η Ελλάδα αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε σε όλους μας γιατί θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παγκόσμιου τένις τα επόμενα χρόνια!

O Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιξε ένα θαύμα, επιστρέφοντας από το 0-2 σετ απέναντι σε έναν αψεγάδιαστο Novak Djokovic, που έμοιαζε πραγματικά ανίκητος μέχρι εκείνο το σημείο, χάνοντας 5 games στα πρώτα δυο σετ και έχοντας match point στο 3ο σετ, διεκδικώντας τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του επί ίσοις όροις.

Ο απίθανος όμως Σέρβος, που ακόμα δεν έχει χάσει στο 2020 στο court (η μοναδική του ήττα ήρθε με default), έκανε ένα τέλειο 5ο σετ και αποδείχτηκε ανίκητος και σήμερα, κερδίζοντας με 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1!

 

Ένας τελικός που πολλοί περίμεναν, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Rafael Nadal, έγινε λοιπόν γεγονός, ακόμα και αν ο Nole πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στο Philippe Chatrier σήμερα από τον καταπληκτικό Στέφανο.

Ο 33χρονος Σέρβος προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Roland Garros, όπου έχει κερδίσει τον τίτλο το 2016, ενώ έχει χάσει 2 τελικούς από τον Nadal και έναν από τον Stan Wawrinka. Θα διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του, καθώς και να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα έχει όλα τα Slams από 2 τουλάχιστον φορές.

Ο δεύτερος ημιτελικός της ημέρας, έδειχνε να είναι απολύτως στα μέτρα του Nole, που του βγήκαν όλα στην αρχή και χωρίς να χρειαστεί να επιτάξει το καλύτερό του τένις, βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ και με μόλις 5 χαμένα games.

Παρά το επιθετικό του ξεκίνημα, ο Στέφανος έχασε τριπλό break point στο εναρκτήριο game και μετά απ' αυτό φάνηκε να χάνει για λίγο τη συγκέντρωσή του. Έκανε ένα κακό service game αμέσως μετά και όχι μόνο δεν προηγήθηκε, αλλά βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω με 3-0. 

Ανέβασε την απόδοσή του αργότερα αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σετ, έχοντας και μια ευκαιρία για το break back στο 7ο game. O Nole έκανε το 5-2 και στο 9ο game έκλεισε και το σετ, παρόλο που χρειάστηκε το 4ο set point του για να τα καταφέρει.

Και στο 2ο σετ ο Στέφανος είχε πρώτος ευκαιρίες, δυο break points για το 2-0, όμως και τότε ο Nole τις έσβησε και κέρδισε 5 games στη σειρά, για να μετατρέψει γρήγορα το 1-2 σε 6-2 και να βρεθεί με το ένα πόδι στον τελικό, αρκετά νωρίς.

Ο Σέρβος έσβησε ένα break point και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, έχοντας συνολικά 8/8 σβησμένα break points, για να προηγηθεί ξανά με break στο καθοριστικό σημείο του 9ου game, όπου προηγήθηκε με 5-4.

Ένα service game χώριζε πια τον Nole από μια straight sets νίκη και είχε μάλιστα και match point για να κλείσει το παιχνίδι στο 6-3, 6-2, 6-4! Κόντρα στη ροή του αγώνα και για την ακρίβεια σε ό,τι είχαμε δει έως τότε, ο Στέφανος κατόρθωσε να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα.

Στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-30 και κράτησε το σερβίς του για να πάρει προβάδισμα με 6-5, ενώ με δεύτερο συνεχόμενο break "έκλεψε" το 3ο σετ με 7-5, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση και αναγκάζοντας τον Djokovic να ξεκινήσει ξανά από την αρχή στο επόμενο σετ.

Τα πάντα ήταν διαφορετικά από εκεί και έπειτα, με τον Djokovic να πιέζεται εμφανώς παίζοτνας το καλύτερό του τένις και τον Στέφανο να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με το παραπάνω!

Έκανε και 3ο διαδοχικό break για να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο σετ ο Στέφανος, με τον Novak να απαντάει ισοφαρίζοντας σε 2-2. Τα επόμενα λεπτά ο Στέφανος κατάφερε να σώσει 8 break points, 3 στο 5ο game (3-2), 4 στο 7ο game (4-3) και ακόμα ένα στο 9ο game (5-4), για να διατηρηθεί μπροστά σε όλη τη διάρκεια του σετ, αξιοποιώντας μάλιστα την πρώτη του ευκαιρία που είχε μετά το 2ο game για break, κάνοντας το break στο 10ο game για το 6-4!

Έσβησε και 9ο συνεχόμενο break point στο ξεκίνημα του 5ου σετ ο Στέφανος για να προηγηθεί με 1-0, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε και η τελευταία αντεπίθεση σ' αυτό το ματς, που ήταν από τον Djokovic.

O πολύ μεγάλος Σέρβος τενίστας, ακόμα αήττητος στο court το 2020, κατάφερε να κερδίσει τα 6 επόμενα games και να βάλει τέλος σ' αυτόν τον "μαραθώνιο" ημιτελικό, έπειτα από 3 ώρες και 54 λεπτά μάχης. Μόλις 5 αβίαστα λάθη έκανε ο Nole στο τελευταίο σετ, έναντι 11 του Στέφανου, που μετά το 1ο break έπεσε αισθητά η απόδοσή του και δεν κατάφερε να αντέξει στο ίδιο επίπεδο σωματικά και πνευματικά με τον πολύ έμπειρο Σέρβο.

Η γεύση γλυκόπικτη για τον Στέφανο, που έφτασε κοντά σε μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές όλων των εποχών κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά έμεινε τελικά εκτός τελικού. Αξίζει να σημειωθεί πως σε 210 αγώνες που έχει προηγηθεί με 2-0 σετ, ο Djokovic έχει χάσει μόνο έναν, το μακρινό 2010 στα προημιτελικά του Roland Garros, από τον Jurgen Melzer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots