ATP
Δεν θα λείπει από τα προημιτελικά ο Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Mateo Villalba/Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 14:14

Μπορεί να μην έχει πιάσει ακόμα το καλύτερό του επίπεδο, ο Dominic Thiem όμως έδειξε χαρακτήρα και σήμερα, παίρνοντας μια δύσκολη νίκη επί του Alex De Minaur και εξασφαλίζοντας για μια ακόμα χρονιά την παρουσία του στα προημιτελικά της Μαδρίτης.

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ και σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνες στο Manolo Santana Stadium, o Thiem πήρε τη νίκη επί του De Minaur με 7-6 (7), 6-4, για να μπει στα προημιτελικά του Madrid Open.

Με 22 winners και 25 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Thiem, ο οποίος ήταν φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2017 και το 2018, ενώ το 2019, την προηγούμενη φορά που έγινε το τουρνουά, ήταν ημιφιναλίστ.

Στο 1ο σετ αρχικά ο Thiem χρειάστηκε να επιστρέψει από break πίσω, καθώς έχανε με 0-2 και με 1-3. Αργότερα, στο tie-break, ήταν πίσω με 0-3 ενώ χρειάστηκε να σβήσει και ένα set point, πριν τελικά το κατακτήσει με 9-7 και κερδίσει το πολύ αμφίρροπο 1ο σετ.

Ούτε στο 2ο σετ είχε εύκολο έργο ο Αυστριακός, που αρχικά χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-1, 0-40, για να αποφύγει νέο break του De Minaur. Στη συνέχεια έκανε εκείνος το break και προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Αυστραλός συνέχισε να του κάνει δύσκολη τη ζωή και ισοφάρισε σε 3-3.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Thiem, που ανέκτησε το πάνω χέρι κάνοντας νέο break για το 4-3 και κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games, για να φτάσει στη νίκη χωρίς να μπλέξει σε περισσότερες περιπέτειες.

Ο Thiem, ο οποίος διανύει την πρώτη του εβδομάδα στην φετινή χωμάτινη σεζόν, ξεκάθαρα χρειάζεται κι άλλο χρόνο στο χώμα για να βρει το καλύτερο παιχνίδι του, όμως σε κάθε περίπτωση παίρνει τα αποτελέσματα και αγωνίζεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Χωρίς χαμένο σετ θα βρεθεί στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Andrey Rublev και John Isner.

Λίγο πριν από τον Thiem, το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα προημιτελικά πήρε ο Alexander Bublik, ο οποίος κέρδισε τον Aslan Karatsev με 6-4, 6-3.

O Bublik προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν Masters προημιτελικό, λίγες εβδομάδες μετά το Μαϊάμι, δίνοντας συνέχεια σε μια εκπληκτική χρονιά. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Casper Ruud, που θα αρχίσει λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots