ATP
Συνεχίζει την προέλαση ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 - 16:14

7 διαδοχικές νίκες χωρίς απώλεια σετ μέχρι στιγμής στη χωμάτινη σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ξεπέρασε και το εμπόδιο του Alex De Minaur για να μπει στα προημιτελικά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα ούτε από τον Alex De Minaur, τον οποίο κέρδισε με 7-5, 6-3 στον 3ο γύρο του Barcelona Open.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε έναν πολύ διαβασμένο De Minaur, για να πάρει την 7η διαδοχική του νίκη στη φετινή χωμάτινη σεζόν, στην οποία έχει 13 στα 13 κερδισμένα σετ μέχρι στιγμής.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με τον De Minaur να τρέχει παντού στο γήπεδο και να προβληματίζει σε αρκετές περιπτώσεις τον Στέφανο με τα εξαιρετικά του drop shot. Παρόλα αυτά, ο Έλληνας τενίστας έμεινε ψύχραιμος και υπομονετικός, στο σερβίς του δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο 1ο σετ και όσο περνούσε η ώρα έβρισκε όλο και περισσότερες λύσεις και στο αντίπαλο σερβίς, για να κυριαρχήσει τελικά κατά κράτος του Αυστραλού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Ο Στέφανος είχε 19 winners και 14 αβίαστα λάθη, με τον De Minaur να έχει 17 winners και 16 αβίαστα λάθη. Στο 1ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και το πέτυχε ο Στέφανος στο 12ο game, που ήταν και το πρώτο game στο οποίο βρήκε ευκαιρίες για break, αξιοποιώντας τη 2η από αυτές και κατακτώντας το σετ με 7-5.

O De Minaur ανταποκρίθηκε με ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Τσιτσιπάς έδειξε την μεγάλη κλάση του στα επόμενα λεπτά. Ήταν αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του, έκανε break στο 4ο (2-2) και στο 8ο game (5-3) και τελικά έκλεισε το ματς έστω και αν χρειάστηκε 4 match points στο σερβίς του στο 9o game, έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά στο Pista Rafa Nadal.

O Τσιτσιπάς κέρδισε για 5η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο tour τον De Minaur, ενώ έφτασε τις 24 νίκες στη φετινή χρονιά (24-5). Θυμίζουμε πως υπολείπεται δυο νικών του Andrey Rublev (26-4), που έχει τις περισσότερες νίκες για το 2021 στο tour. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως ο Στέφανος έχει προκριθεί τουλάχιστον έως τα προημιτελικά και στα 7 τουρνουά που έχει λάβει μέρος φέτος.

Στα ημιτελικά έχει μπει στα 4 από τα 6 προηγούμενα και θα διεκδικήσει αύριο την 5η του πρόκριση σε ημιτελικό για το 2021, απέναντι στον Felix Auger-Aliassime. Νωρίτερα ο 20χρονος κέρδισε σχετικά εύκολα τον Denis Shapovalov στο καναδικό ντέρμπι, με 6-2, 6-3.

Θυμίζουμε πως Τσιτσιπάς και Auger-Aliassime έχουν συναντηθεί 5 φορές για το tour, με τον Καναδό να κερδίζει τις πρώτες 2 συναντήσεις τους, αλλά τον Στέφανο να έχει κερδίσει τις 3 επόμενες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots