ATP
Πρωταθλητής στη Μαρβέγια ο Carreno Busta (vid)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Andalucia Open
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 19:22

O Pablo Carreno Busta αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Μαρβέγια της Ισπανίας, κατακτώντας για πρώτη φορά τίτλο σε τουρνουά της πατρίδας του στο tour.

Στον ισπανικό τελικό του νεοσύστατου Andalucia Open, o Pablo Carreno Busta επικράτησε του Jaume Munar με 6-1, 2-6, 6-4 και επέστρεψε στους τίτλους, σχεδόν 2 χρόνια μετά από τον τελευταίο του, στο Chengdu της Κίνας.

Ο Carreno Busta, που κέρδισε για 1η φορά τίτλο στην Ισπανία, έφτασε τους 5 τίτλους στην καριέρα του (5-3 σε τελικούς), έχοντας κερδίσει και τους 5 σε 250άρια τουρνουά. Στο χώμα ήταν ο 2ος τίτλος του, μετά από εκείνον που κέρδισε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας το 2017.

Στον σημερινό τελικό της Μαρβέγιας ο 29χρονος Ισπανός, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.15 στον κόσμο, έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα και πήρε με 6-1 το 1ο σετ απέναντι στον 23χρονο Munar, No.95 στον κόσμο. Στο 2ο σετ ο νεότερος από τους δυο Ισπανούς πέρασε στην αντεπίθεση, κερδίζοντας 4 games στη σειρά για να φτάσει από το 2-2 στο 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ έγινε μεγάλη μάχη από τους δυο Ισπανούς. Ο Munar έσωσε 3 break points για να υπερασπιστεί το σερβίς του στο 1ο game. Αργότερα ο Carreno έφτασε στο break και προηγήθηκε με 3-2, όμως ο 23χρονος απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Τελικά ο Carreno έκανε νέο break στο 9ο game (5-4), στο οποίο χρειάστηκε 6 break points μέχρι να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Munar, σε ένα game που είχε 8 ισοπαλίες.

"Υπέφερα στο court, όπως και χθες, παλεύοντας όλη την ώρα. Χρειαζόταν να το κάνω για να κερδίσω έναν τέτοιο αγώνα. Είναι απόλαυση για μένα να κερδίζω έναν τίτλο εδώ στην Ισπανία και στη Μαρβέγια. Είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ο 5ος μου τίτλος και είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου", δήλωσε ο Carreno Busta, ο οποίος αξιοποίησε τα 4 από τα 17 break points που δημιούργησε στον τελικό.

Ο 29χρονος Ισπανός, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει 3 θέσεις και να επιστρέψει στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, παρέλαβε το τρόπαιό του από έναν θρύλο του αθλήματος, τον Bjorn Borg.

"Είναι τιμή να έχουμε τον Bjorn αλλά και τον Manolo Santana εδώ. Είναι ξεχωριστό για εμάς να παίζουμε μπροστά σ' αυτούς τους θρύλους και είναι πάντα χαρά μας να τους ακούμε να μιλάνε."

Όσο για τον Munar, ο 23χρονος Ισπανός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό στο tour και τη Δευτέρα αναμένεται να κερδίσει 14 θέσεις και να ανεβεί στο Νο.81 του κόσμου. Το career high του είναι το Νο.52, όπου είχε φτάσει τον Μάιο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots