ATP
Sinner: "Δεν είμαι εδώ για να παίζω σε τελικούς, είμαι εδώ για να κερδίζω"

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 - 14:44

Ο Jannik Sinner θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον πρώτο του μεγάλο τίτλο, καθώς ηττήθηκε στον χθεσινό τελικό του Μαϊάμι από τον Hubert Hurkacz, ωστόσο οι στόχοι του είναι ξεκάθαροι.

"Δεν είμαι εδώ για να πηγαίνω σε τελικούς. Είμαι εδώ για να κερδίζω τουρνουά. Σήμερα δεν ήταν η μέρα μου και το δέχομαι αυτό. Αλλά θα επιστρέψω στη δουλειά και θα δούμε τι θα μπορέσω να κάνω στο χώμα", είπε ο Sinner στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Μαϊάμι, μετά την ήττα του από τον Hubert Hurkacz με 6-7 (4), 4-6 στον τελικό του Miami Open.

"Έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Ξέρω σε ποια θέση βρίσκομαι και ξέρω που θέλω να βρεθώ. Η συγκέντρωσή μου τώρα δεν είναι στο τι έδειξα σ' αυτό το τουρνουά, είναι να βελτιωθώ στο επόμενο τουρνουά. Σίγουρα αυτό το τουρνουά μου δίνει αυτοπεποίθηση και αυτό το κάνει κάπως ευκολότερο, αλλά πρέπει να δουλέψω σκληρά για να κάνω μεγάλες πορείες στα τουρνουά, ειδικά στα μεγάλα τουρνουά", πρόσθεσε ο Sinner, ο οποίος ανέβηκε σήμερα στο Νο.23 του κόσμου, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 30.

"Για μένα, το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση. Πρέπει να συζητήσω με την ομάδα μου και να δούμε τι έφταιξε για την ήττα, να μου πουν τις απόψεις τους και να δουλέψουμε πάνω σ' αυτές. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να βελτιώσω κάθε τομέα του παιχνιδιού μου. Πρέπει να βελτιωθώ σωματικά, πνευματικά, σε όλα. Μετά θα δούμε τι θα συμβεί."

Ο Sinner βρέθηκε πίσω με 0-3 στο 1ο και με 0-4 στο 2ο σετ του τελικού. Το 1ο σετ το ισορρόπησε, στο 2ο σετ έπρεπε να σβήσει 2 break points για να αποφύγει το 0-5 και να φτάσει 2 πόντους μακριά από την ισοφάριση στα 2 τελευταία service games του Πολωνού. Σε γενικές γραμμές όμως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έκανε αρκετά αβίαστα λάθη.

"Ήμουν λίγο νευρικός. Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα, δεν είναι εύκολο να χάνεις έναν τελικό. Αλλά γενικά είμαι χαρούμενος με τις αποφάσεις που έπαιρνα στο γήπεδο όλη την εβδομάδα. Σήμερα δεν πήγε καλά. Μπορώ να μάθω πολλά από τη σημερινή μέρα. Τώρα θα επιστρέψω στη δουλειά για να προετοιμαστώ για τη χωμάτινη σεζόν, δεν θέλω να χάσω καθόλου χρόνο. Την επόμενη κιόλας εβδομάδα έχω τουρνουά και θέλω να είμαι έτοιμος."

Ο Sinner θα ξεκινήσει τη χωμάτινη σεζόν του από το Monte-Carlo Masters, που θα ξεκινήσει την Κυριακή, στις 11 Απριλίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots