ATP
Ο Hurkacz κατέκτησε το Μαϊάμι! (vids)

 
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz
tn team Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 - 21:53

O Hubert Hurkacz ήταν ο κυρίαρχος στον τελικό του Miami Open, κέρδισε με 2-0 σετ τον Jannik Sinner και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, για να μπει για πρώτη φορά και στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε έναν απρόσμενο τελικό ανάμεσα σε δυο παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία από αντίστοιχες παραστάσεις στο Μαϊάμι, ο Hubert Hurkacz αποδείχτηκε πιο έτοιμος από τον Jannik Sinner, για να επικρατήσει με 7-6 (4), 6-4 και να γίνει ο νέος πρωταθλητής στο Miami Open.

Αυτός είναι βεβαίως ο σημαντικότερος τίτλος με διαφορά για τον 24χρονο Πολωνό, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο άψογο 3-0 νίκες. Έχει κερδίσει άλλα δυο 250άρια τουρνουά, του Winston-Salem τον Αύγουστο του 2019 και του Delray Beach τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Hurkacz έγινε ο πρώτος Πολωνός τενίστας που κερδίζει τίτλο Masters 1000 στο ATP Tour, ενώ η μεγάλη αυτή διάκριση, θα τον φέρει 21 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και 12 θέσεις ψηλότερα από το προηγούμενο career high του, στο Νο.16!

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό, με τον Hurkacz να αποκτά ένα προβάδισμα με 3-0, αλλά τον Sinner να απαντάει ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Ιταλός έπρεπε να σβήσει 3 break points μετά το break που έκανε, 2 στο 6ο game και άλλο ένα στο 8ο, για να ισοφαρίσει σε 3-3 και σε 4-4 αντίστοιχα.

Στο 11ο game έκανε και 2ο break, για να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς, αποκτώντας την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ στο 12ο game, όμως από εκεί και πέρα όλα πήγαν στραβά για τον 19χρονο, αφού ο Hurkacz έκανε break με love και προηγήθηκε με 6-2 στο tie-break, το οποίο τελικά κατέκτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Hurkacz φαινόταν να κυριαρχούσε απολύτως και το bagel δεν ήταν μακριά, αφού προηγήθηκε με 4-0 και είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει τριπλό break και το 5-0! Ο Sinner έμεινε στο σετ, μείωσε σε 1-4 και αργότερα έκανε και το break, παίζοντας όλο και καλύτερα. Μείωσε σε 3-4 και σε 4-5 ο Ιταλός, ήταν 2 πόντους μακριά από το break που θα ισορροπούσε το σετ, αλλά ο Hurkacz διατήρησε την ψυχραιμία του και δε λάθεψε στις κρίσιμες στιγμές, για να τελειώσει το παιχνίδι στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά στο court. 

O Sinner, ο οποίος έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη στο σημερινό ματς, θα χρειαστεί να περιμένει για να κερδίσει τον πρώτο του Masters τίτλο, αλλά με τις δυο εκπληκτικές εβδομάδες που είχε στο Μαϊάμι εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στο Top 30 και στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα ανεβεί στο Νο.22 αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots