ATP
"Καθάρισε" στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 4:15

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε ένα σετ από τον πολύ καλό Kei Nishikori, "καθάρισε" όμως την αναμέτρηση στο 3ο σετ και εξασφάλισε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Miami Open.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο ενός Masters 1000 τίτλου έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Kei Nishikori με 6-3, 3-6, 6-1 και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Miami Open.

O Τσιτσιπάς έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 32 winners και 17 αβίαστα λάθη, για να φτάσει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες στη νίκη επί του Nishikori, που δείχνει να έχει επιστρέψει για τα καλά.

O Τσιτσιπάς έκανε άψογο ξεκίνημα στο παιχνίδι, κέρδισε τα 3 πρώτα games και μέσα σε λίγα λεπτά είχε ένα πολύ καλό προβάδισμα με 3-0. Ένα προβάδισμα που στάθηκε αρκετό για να τον οδηγήσει μέχρι την κατάκτηση του σετ, αφού ο Στέφανος δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς σε αυτό το σετ, χάνοντας όλους κι όλους 4 πόντους (20/24).

Με ένα δικό του 3-0 όμως ανταποκρίθηκε ο Nishikori, που επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, χάρη στο πολύ καλό δικό του ξεκίνημα στο 2ο σετ. Ήταν τρια πολύ κλειστά games, τα οποία κατάφερε να πάρει ο Ιάπωνας, σώζοντας ένα break point στο 1ο game και ακόμα δυο στο 3ο game.

Το 3-0 ήρθε και στο υπόλοιπο σετ ο Nishikori έπαιξε πολύ καλό τένις και έκανε αρκετά από το σερβίς του, για να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ξανά απειλητικός στο 9ο game, όταν προηγήθηκε με 5-3, 0-15 και 15-30, αλλά ο Nishikori πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έκλεισε το σετ με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ο Στέφανος ήταν πιο φρέσκος και αισθητά καλύτερος από τον Nishikori, για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Ο 22χρονος πρωταθλητής μας πήρε το break μετά από μεγάλη προσπάθεια και 4 χαμένες ευκαιρίες για να προηγηθεί με 2-0, ενώ στο 6ο game έκανε και δεύτερο break (5-1), για να ολοκληρώσει τελικά το σετ στo 7o με ένα love service game.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Nishikori. Άλλη μια φορά είχε συναντήσει τον 31χρονο Ιάπωνα, άλλοτε Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, το 2018 στην Ιαπωνία. 

Επίσης ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 16 νίκες στη φετινή σεζόν (16-4). Έχει όσες έχει και ο Daniil Medvedev και μόλις 2 λιγότερες από τον Andrey Rublev, που έχει τις περισσότερες φέτος.

Αύριο, ξανά στις 02:00 (ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα), ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego για 1η φορά στην καριέρα του, για μια θέση στα προημιτελικά του Miami Open, όπου δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots