ATP
Κοκκινάκης: "Ο στόχος μου μένει ίδιος"

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 - 19:16

Μετά την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του Miami Open, o Θανάσης Κοκκινάκης μίλησε για τις ευχάριστες αναμνήσεις που έχει από το Μαϊάμι, για τον στόχο του να συνεχίζει να παίζει στο tour υγιής, αλλά και την κατάστασή του, που χαρακτήρισε "ευλογία και κατάρα".

Πριν μερικές εβδομάδες ο Θανάσης Κοκκινάκης οδήγησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στα 5 σετ στο Australian Open, πριν τη μεγάλη πορεία του Στέφανου μέχρι τα ημιτελικά της Μελβούρνης. Το Australian Open ήταν το τουρνουά στο οποίο ο Κοκκινάκης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο tour από τον Αύγουστο του 2019. Στο Μαϊάμι, με τις δυο νίκες που έκανε στα προκριματικά, θα δώσει και τον πρώτο του αγώνα σε κυρίως ταμπλό Masters διοργάνωσης, μετά από 3 χρόνια.

"Είναι λίγο διαφορετικό (να αντιμετωπίζεις τον Τσιτσιπά στο Australian Open), αλλά για μένα ο στόχος παραμένει ίδιος. Δεν έχω παίξει εδώ και πολύ καιρό, οπότε κάθε αγώνας είναι μια καλή ευκαιρία για να βγω εκεί έξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω, να κερδίσω πάλι μια καλή θέση στην κατάταξη και να χτίσω την αυτοπεποίθησή μου", είπε ο Κοκκινάκης, ο οποίος μπορεί να έφτασε μέχρι το Νο.69 του κόσμου στα 19 του χρόνια, τώρα όμως βρίσκεται στο Νο.243.

Η πτώση του και η αγωνιστική του απραξία, τον γύρισαν πίσω και σε έναν άλλο τομέα, αφού έμεινε χωρίς χορηγό ρουχισμού! Όπως αποκάλυψε στο Australian Open, αγόρασε μερικά t-shirts των 6 δολαρίων, τα οποία ένιωθε άνετα στην προπόνηση.

"Σίγουρα είναι δύσκολο, ειδικά όταν για 2 χρόνια δεν κερδίζεις χρήματα. Και τώρα που επιστρέφω στον πρώτο μου χρόνο τα έπαθλα είναι αρκετά μειωμένα. Προσπαθώ να το κοιτάζω με έναν τρόπο, πως όλα όσα κάνω τώρα θα με βοηθήσουν και την επόμενη χρονιά. Ας ελπίσουμε πως την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα επανέλθουν στο κανονικό, τα χρηματικά έπαθλα θα ανεβούν ξανά και θα έχω μια καλή ευκαιρία να κερδίζω αρκετά χρήματα για τα προς το ζην. Ήμουν τυχερός που είχα αυτή την ευκαιρία να παίξω ξανά, οπότε προσπαθώ απλώς να αγωνίζομαι και να μένω υγιής."

Τον Μάρτιο του 2018, όταν είχε πετύχει την τελευταία του νίκη σε ένα Masters 1000 τουρνουά, ο Κοκκινάκης είχε πανηγυρίσει και μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες στην καριέρα του, κερδίζοντας στο Μαϊάμι τον Roger Federer.

"Ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος που εργαζόταν εδώ στο τουρνουά, με δυνατή ευρωπαϊκή προφορά και φώναζε συνέχεια το όνομά μου. Ήταν ένας από τους λίγους που με υποστήριζαν και προσπαθούσε να μου πει πως πολλοί φίλαθλοι τον μισούσαν που το έκανε αυτό (στον αγώνα με τον Federer).

Τον εκτιμώ πολύ. Πάντα όταν έρχομαι στο Μαϊάμι έχω καλές αναμνήσεις. Προφανώς ο χώρος είναι λίγο διαφορετικός τώρα, όπως διαφορετική είναι και η ατμόσφαιρα χωρίς πολύ κόσμο, αλλά πρέπει να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό."

Με τις νίκες του επί των Frederico Ferreira Silva και Mario Vilella Martinez στα δυο σετ, ο Κοκκινάκης μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Miami Open, όπου θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα qualifier, τον Ιάπωνα Shintaro Mochizuki.

"Κάθε τραυματισμός είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Προσπαθείς να ανασυγκροτηθείς ξανά, να συνεχίσεις να παλεύεις και το τίμημα είναι ακριβό. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό, εκτός αν βρεθεί σε μια παρόμοια θέση. Νιώθω τυχερός που παίζω ξανά και δεν παίρνω τίποτα για δεδομένο.

Είμαι κατά μια έννοια βετεράνος, γιατί καταλαβαίνω πως λειτουργεί το tour και έχω περάσει λίγο καιρό σε αυτό. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν έχω παίξει σε καμία περίπτωση όσο τένις έχουν παίξει οι άλλοι παίκτες της ηλικίας μου, οπότε νιώθω νεότερος απ' αυτή την άποψη. Είναι ευλογία και κατάρα παράλληλα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots