ATP
Medvedev: "Δεν νιώθω επιπλέον πίεση"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/Open 13 Provence
tn team Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 - 16:19

Ο Daniil Medvedev μπήκε στο πρώτο Masters της χρονιάς από το Νο.1 του ταμπλό, ενώ αυτό θα είναι και το πρώτο τουρνουά που θα παίξει μετά την άνοδό του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που όπως είπε δεν του δημιουργεί νευρικότητα, αντιθέτως του δίνει ώθηση.

"Είμαι ήδη εκεί (στο Νο.2) για μια εβδομάδα, θα μπορούσε ίσως να μου ασκεί μια επιπλέον πίεση, αλλά όχι, αντιθέτως νιώθω πως μου δίνει περισσότερη ώθηση. Θέλω να παίξω καλύτερα και να αποδείξω στον εαυτό μου πως αξίζω να είμαι εκεί, θέλω να παίξω καλό τένις στο Μαϊάμι."

Με την απουσία του Novak Djokovic, ο Medvedev εκτός από Νο.2 στον κόσμο θα είναι και στο Νο.1 του ταμπλό ενός Masters 1000 τουρνουά, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

"Σίγουρα το να είσαι το Νο.1 σε ένα Masters 1000, ειδικά σ' αυτό του Μαϊάμι, είναι πολύ καλό και θέλω να απολαύσω τη στιγμή. Δεν νιώθω την κλασική πίεση, παραμόνο την πίεση που μου αρέσει, που με κάνει να κερδίζω περισσότερους αγώνες σε κάθε τουρνουά που παίζω.

Από όταν ήμουν νέος, πάντα αυτό με συνόδευε, μια θετική πίεση ανταγωνισμού. Δεν νιώθω πίεση από το εξωτερικό, επειδή ξέρω πως αν παίξω καλά έχω καλές πιθανότητες να κερδίσω κάθε τουρνουά που παίζω και αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Μετά την εντυπωσιακή του χρονιά το 2019, όπου πέτυχε 59 νίκες, ο Medvedev έκανε δυναμικό κλείσιμο και το 2020, κερδίζοντας τους 10 τελευταίους αγώνες στη χρονιά και κατακτώντας το ATP Finals.

"Έχει καιρό τώρα που άλλαξαν όλα για μένα. Έγινα πιο ώριμος ως παίκτης, αλλά και στη ζωή μου. Έχω δουλέψει πολύ στην προπόνηση, έχω βελτιώσει πολύ το τένις μου και την σωματική μου κατάσταση, ενώ έχω δυναμώσει και πνευματικά. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες μετρούν."

Στην πρεμιέρα του στο Miami Masters, o Medvedev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Sam Querrey και Yen-Hsun Lu.

"Τους έχω αντιμετωπίσει και τους έχω κερδίσει και τους δυο. Ειδικά τον Sam, ήταν στο γρασίδι και μετά από εκείνο το τουρνουά είχε φτάσει στα ημιτελικά του Wimbledon, οπότε ήταν πολύ σπουδαία νίκη για μένα τότε. Ο Yen-hsun Lu είναι πολύ καλός παίκτης από τη baseline. Ο Sam είναι διαφορετικός, έχει μεγάλο σερβίς και μεγάλο forehand. Θα δω ποιος θα κερδίσει και θα διαμορφώσω ανάλογα το πλάνο μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots