ATP
"Πέταξε" για 4άδα ο Στεφ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 6:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο στο Ακαπούλκο, καθώς απέκλεισε και τον Felix Auger-Aliassime, έπειτα από μια μάχη στα τρια σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Abierto Mexicano.

Κάνοντας ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Felix Auger-Aliassime με 7-5, 4-6, 6-3 και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Abierto Mexicano. 

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στο Ακαπούλκο, όπου βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-0 νίκες. Σήμερα έχασε το πρώτο του σετ στην εβδομάδα, αλλά ανταπεξήλθε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου.

Χαρακτηριστικό του πόσο δύσκολη ήταν η αποψινή αναμέτρηση για τον Στέφανο, το γεγονός πως Auger-Aliassime είχε έναν εξαιρετικό απολογισμό στην αναμέτρηση, με 28 winners και 20 αβίαστα λάθη. Είχε 8 winners περισσότερους από τον Τσιτσιπά (20) και μόλις 2 περισσότερα λάθη (18), όμως ο Έλληνας τενίστας ήταν αυτός που δεν λύγισε στις πιο κρίσιμες στιγμές και πήρε την ουσία από το ματς.

Πολύ καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση για τον Στέφανο έπαιξε φυσικά η σπουδαία ανατροπή που έκανε στο 1ο σετ, στο οποίο έμεινε πίσω με 0-2 και με 1-3, ισοφάρισε όμως γρήγορα σε 3-3 και αργότερα άσκησε την περισσότερη πίεση στον Καναδό, για να κάνει ένα πολύ σπουδαίο 12ο game και να "σπάσει" με love το σερβίς του, για το 7-5. 

Ο Auger-Aliassime έδωσε μια δυνατή πρόκληση στον Στέφανο και μετά από αυτό το χαμένο σετ, κάνοντας καλύτερο ξεκίνημα και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε επίσης με 3-1. Αυτή τη φορά ο νεαρός Καναδός ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτό το γρήγορο break και να διατηρήσει τον έλεγχο έως και το τέλος του σετ, το οποίο και κέρδισε με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτες ήταν επίσης κοντά και ο Στέφανος βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο 7ο game, όταν ήταν πίσω στο σερβίς του με 3-3, 0-30. Παρέμεινε ψύχραιμος και με 4 διαδοχικούς πόντους υπερασπίστηκε το σερβίς του, σε ένα σημείο που επίσης αποδείχτηκε κομβικό, αφού στο αμέσως επόμενο game ήταν εκείνος ο παίκτης που απειλούσε για break και το πέτυχε, ξανά με love.

Αφού κέρδισε 9 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 5-3, 15-0, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 9ο game, στο 2ο match point του, για να διαμορφώσει το 6-3 μετά από 2 ώρες και 3 λεπτά στο court.

Ο Στέφανος θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Grigor Dimitrov και στον Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots