ATP
Εκτός Ρότερνταμ και ο Medvedev! (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 - 15:25

Μέσα σε διάστημα περίπου 2 ωρών το Ρότερνταμ έμεινε χωρίς Νο.1 και Νο.3 ταμπλό, καθώς μετά τον Alexander Zverev, πρόωρο αποκλεισμό υπέστη και ο Daniil Medvedev!


Έχοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό Dusan Lajovic, o φιναλίστ του Australian Open, Daniil Medvedev, υπέστη την ήττα από τον Σέρβο με 7-6 (4), 6-4 και έμεινε πολύ νωρίς εκτός ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ!

Η είδηση μάλιστα αυτή, ήρθε μόλις 2 ώρες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Alexander Zverev, με αποτέλεσμα το 500άρι του Ρότερνταμ να μείνει χωρίς Νο.1 και Νο.3 στο ταμπλό μέσα σε μια μέρα!

Πλέον ο παίκτης που βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη στην πάνω μεριά του ταμπλό είναι ο Roberto Bautista Agut, που είναι στο Νο.5 του ταμπλό (θα παίξει αργότερα για τον 1ο γύρο με τον Alejandro Davidovich Fokina), ενώ στο τουρνουά την καλύτερη θέση στο ταμπλό έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι στο Νο.2.

Το παιχνίδι δεν φαινόταν στην αρχή να είναι εκτός ελέγχου του Medvedev, που μάλιστα προηγήθηκε με break στο 1ο σετ, κάνοντας το 3-2. Στο αμέσως επόμενο game έχασε το προβάδισμα αυτό, με τον Lajovic να απαντάει στο break και να ισοφαρίζει σε 3-3. Έκτοτε κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point έως το τέλος του σετ και ο Σέρβος με ένα άψογο tie-break, το οποίο κατέκτησε με 7-4, πήρε το πάνω χέρι στο ματς.

Στο 2ο σετ ο Medvedev είχε αρκετά νεύρα και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει νέο προβάδισμα με break στο 4ο game, όταν είχε διπλό break point στο 1-2, 15-40. Ο Lajovic υπερασπίστηκε το σερβίς του και στο 9ο game έκανε και το break, για να περάσει μπροστά σε 5-4. Ήταν ένα game στο οποίο ο Medvedev έκανε 3 διπλά λάθη και έσπασε μια ρακέτα του για 2η φορά στον αγώνα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty.

Παρότι δεν έπαιξε άσχημα, έχοντας απολογισμό 31 winners και 25 αβίαστα λάθη, ο Medvedev δεν έπαιξε και αρκετά καλά για να κερδίσει τον εξαιρετικό Lajovic, που είχε 15 winners και 12 αβίαστα λάθη. Θυμίζουμε πως ο Ρώσος, που θα παραμείνει πίσω από τον Rafael Nadal, στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε 20 διαδοχικές ήττες πριν τον τελικό του Australian Open, αυτή όμως ήταν η 2η διαδοχική του ήττα.

Ο Lajovic θα παίξει στον 2ο γύρο του Ρότερνταμ με τον Borna Coric, που χθες το βράδυ κέρδισε τον Botic Van De Zandschulp, με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots