ATP
Schwartzman: "Ονειρεύομαι να μπω στον τελικό"

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman FFT / Rolex Paris Masters
tennisnews team Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 - 11:52

O Diego Schwartzman επιβραβεύτηκε για τη φανταστική του σεζόν με την 1η του πρόκριση στο ATP Finals και δεν παύει να ονειρεύεται και να στοχεύει ακόμα πιο ψηλά από μια απλή συμμετοχή.

"Έχω άγχος και νευρικότητα για το πως θα παίξω, η πρώτη φορά πάντα είναι ξεχωριστή. Μετά, μόλις ηρεμήσεις, μάθεις καλύτερα το court και προπονηθείς σε αυτό, συνηθίζεις καλύτερα και παίζεις καλύτερο τένις", είπε ο Schwartzman, ο οποίος θα αγωνιστεί για 1η φορά στην καριέρα του στο ATP Finals και στην O2 Arena την επόμενη εβδομάδα.

"Τώρα είμαι ακόμα ήρεμος, απολαμβάνω το χρόνο μου, ακολουθώ τη φυσιολογική μου ρουτίνα. Αλλά όταν πλησιάσω στον πρώτο μου αγώνα το άγχος θα έρθει", πρόσθεσε ο 28χρονος Αργεντινός, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Λονδίνο την Τρίτη.

Όσο για τον στόχο του: "Ονειρεύομαι να μπω στον τελικό. Αργότερα, όταν θα δούμε πως θα σχηματιστούν οι όμιλοι, θα είναι σημαντικό να κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα, με όποιον και αν παίζω. Έτσι όπως είναι το τουρνουά, το να κερδίσεις τον πρώτο αγώνα σου δίνει καλές πιθανότητες να μπεις στα ημιτελικά και αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Πρώτα η νίκη στον πρώτο αγώνα και έπειτα η πρόκριση στα ημιτελικά. Αλλά αν μπω στον τελικό θα είναι ονειρικό."

Θυμίζουμε πως ο Schwartzman πήρε το 8ο εισιτήριο για το φετινό ATP Finals, μετά από τους Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανο Τσιτσιπά, Alexander Zverev και Andrey Rublev. Αυτό σημαίνει πως θα κληρωθεί με 3 από τους 6 πρώτους, αποφεύγοντας στους ομίλους μόνο τον Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots