ATP
Έκλεισε την 8άδα του Λονδίνου ο Schwartzman

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman ©Cédric Lecocq/FFT
tennisnews team Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 - 22:46

O Diego Schwartzman προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο ATP Finals και συμπλήρωσε την 8άδα των φιναλίστ του Λονδίνου.

Η φανταστική σεζόν - αναμφίβολα η καλύτερη της καριέρας του - επισφραγίστηκε και με την πρόκριση στο ATP Finals για τον Schwartzman, που για 1η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στους τελικούς της σεζόν.

Ο 28χρονος Αργεντινός ηττήθηκε σήμερα από τον Daniil Medvedev στα προημιτελικά του Paris Masters, αλλά αργότερα ηττήθηκε και ο μοναδικός του αντίπαλος στη σχετική κατάταξη, Pablo Carreno Busta, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 8η θέση.

Η τελική 8άδα του ATP Finals αποτελείται από τους: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανο Τσιτσιπά, Alexander Zverev, Andrey Rublev και Diego Schwartzman. Για τους δυο τελευταίους, θα είναι η 1η εμφάνιση στο θεσμό.

Ο Schwartzman διανύει μια καταπληκτική χρονιά, ειδικά τους τελευταίους μήνες, με την επιστροφή του ATP Tour. Πριν την εξάμηνη αναστολή λόγω της πανδημίας, είχε φτάσει έως τον τελικό στο 250άρι της Κόρδοβα στην Αργεντινή.

Τον Σεπτέμβριο έφτασε σε ακόμα έναν τελικό, που ήταν ο σημαντικότερος μέχρι τώρα της καριέρας του, στο Masters της Ρώμης, ενώ στο αμέσως επόμενο τουρνουά πήρε και την 1η του πρόκριση σε έναν Grand Slam ημιτελικό, στο Roland Garros. Συμμετείχε σε ακόμα έναν τελικό, στο indoor τουρνουά της Κολωνίας στη Γερμανία.

Πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης στις 12 Οκτωβρίου και ανέβηκε στο Νο.8, που είναι έως τώρα και το career high του, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σταθερά στο Νο.9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots