ATP
Επέστρεψε στους ημιτελικούς ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:46

O Andrey Rublev έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και απέκλεισε από το Αμβούργο τον Roberto Bautista Agut, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό από τον Ιανουάριο.

Ο Rublev επικράτησε του Bautista Agut με 6-2, 7-5 στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας, για να πάρει αντίστοιχα και το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Hamburg European Open.

Ο 22χρονος Ρώσος, Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη, θα επιστρέψει στους ημιτελικούς από τον Ιανουάριο, όταν είχε κάνει ένα φανταστικό άνοιγμα στο 2020 και είχε κατακτήσει σε συνεχόμενες εβδομάδες τους τίτλους στη Ντόχα και στην Αδελαΐδα.

Ο εκπληκτικός απολογισμός του Rublev στο σημερινό παιχνίδι με τον Bautista Agut, ήταν 30 winners και 18 αβίαστα λάθη. Σε 18 αβίαστα λάθη υπέπεσε και ο Ισπανός, ο οποίος όμως είχε 17 winners, σχεδόν τους μισούς από τον αντίπαλό του.

Στο 1ο σετ ο Rublev έκανε 3 break, στο 1ο (1-0), στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (5-2), ενώ μεσολάβησε και το break του Bautista Agut στο 6ο game (4-2), το οποίο δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση.

Και το 2ο σετ είχε πολλά break, με τον Rublev να προηγείται στο 2-1 και στο 3-2 με break, αλλά τον Bautista Agut να ισοφαρίζει σε 2-2 και σε 4-4. Στο 11ο game όμως ο Ρώσος έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 6-5, που ήταν και το καθοριστικό, αφού λίγο μετά έκλεισε το ματς στο σερβίς του.

Ο ημιτελικός στο Αμβούργο είναι ο σημαντικότερος ημιτελικός που έχει μέχρι τώρα ο Rublev στη φετινή σεζόν. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Ugo Humbert με τον Casper Ruud, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο, για μια θέση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots