ATP
Ιδρύθηκε η ανεξάρτητη ένωση των παικτών!

 
Ιδρύθηκε η ανεξάρτητη ένωση των παικτών!
Ιδρύθηκε η ανεξάρτητη ένωση των παικτών!
tennisnews team Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 - 9:22

Η κατάκτηση του Cincinnati Masters από τον Novak Djokovic δεν ήταν η μόνη ιστορική στιγμή για το ανδρικό τένις που έλαβε χώρα στο Billie Jean King National Tennis Center της Νέας Υόρκης την Κυριακή.

Όπως είχε διαρρεύσει από τις προηγούμενες ημέρες, η ανεξάρτητη από την ΑΤΡ ένωση των παικτών του ανδρικού tour, που ονομάστηκε Professional Tennis Players Association (PTPA), ιδρύθηκε και επίσημα το βράδυ της Κυριακής, μετά από την πρώτη συνάντηση που είχαν οι παίκτες-μέλη της.

"Μετά τη σημερινή συνάντηση, με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε το ξεκίνημα της Professional Tennis Players Association (PTPA). Της πρώτης ένωσης που δημιουργείται στο τένις από το 1972", έγραψε ο Pospisil στη σελίδα του στο Twitter.

"H PTPA δεν προέκυψε για να είναι ανταγωνιστική, για να διαταράξει ή να προκαλέσει προβλήματα εντός και εκτός του tour. Έγινε απλά για να ενοποιήσει τους παίκτες, να ακουστούν οι φωνές μας και να έχουν αντίκτυπο στις αποφάσεις που λαμβάνονται και επηρεάζουν τις ζωές μας και τα προς το ζην μας", σημείωσε ο Καναδός, ο οποίος ήταν ένα από τα μέλη του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, αλλά παραιτήθηκε, όπως και οι Novak Djokovic και John Isner.

Ο Djokovic, ο οποίος θα είναι στην προεδρία της ένωσης μαζί με τον Pospisil για τα πρώτα 2 χρόνια - αργότερα θα γίνει εκλογή νέου προέδρου - μετά την κατάκτηση του Cincinnati Masters μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή, στη συνέντευξη Τύπου.

"Σίγουρα πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό βήμα για τους παίκτες, επειδή ενώνει τους παίκτες. Τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα, να έχουν μια ένωση μέσα από την οποία μπορούν να εκφράζονται καλύτερα όταν χρειάζεται, να επικοινωνούν τις ιδέες τους, τα ενδιαφέροντά τους, τα πράγματα που σχετίζονται με τους παίκτες."

Η ΑΤΡ και τα άλλα διοικητικά όργανα του τένις, η WTA, η ITF και τα 4 Grand Slam, εξέδωσαν ανακοίνωση την Κυριακή, μέσα από την οποία εξέφραζαν τη διαφωνία τους με αυτή την κίνηση και με όσους παίκτες τη στηρίξουν. Τη διαφωνία τους εξέφρασαν και οι Roger Federer και Rafael Nadal, που είναι ίσως οι παίκτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ΑΤΡ.

Η ΑΤΡ, η οποία δημιουργήθηκε το 1972, είναι μια ένωση που εκπροσωπείται από τους παίκτες και από τους διοργανωτές των τουρνουά που ανήκουν στο ATP Tour. Οι παίκτες που βρισκόντουσαν ωστόσο μέχρι τώρα στο συμβούλιο των παικτών, ένιωθαν πως οι φωνές τους δεν ακούγονται όσο θα έπρεπε, γι' αυτό και αποφάσισαν να ιδρύσουν αυτό το ανεξάρτητο όργανο, το οποίο έχει σκοπό να εκπροσωπεί τους 500 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης των μονών και τα 200 πρώτα ζευγάρια στην κατάταξη των διπλών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots