ATP
O Djokovic ετοιμάζει ένωση παικτών

 
O Djokovic ετοιμάζει ένωση παικτών
O Djokovic ετοιμάζει ένωση παικτών
tennisnews team Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 - 7:05

Ο Novak Djokovic και άλλοι top παίκτες σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα ένωση παικτών, καθώς θεωρούν πως η φωνή τους δεν ακούγεται από την ΑΤΡ όσο θα έπρεπε, μέσα από το τωρινό συμβούλιο.

Ο Pospisil ήδη ανακοίνωσε την παραίτησή του από το συμβούλιο των παικτών και αναμένεται να τον ακολουθήσουν οι Djokovic και Isner, σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times.

"Μετά από 2 χρόνια στο συμβούλιο των παικτών της ΑΤΡ, παραιτούμαι από τη θέση μου ως εκπρόσωπος των παικτών 51-100 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ως παίκτης του συμβουλίου με την τωρινή δομή της ΑΤΡ, είναι πολύ δύσκολο, αν όχι απίθανο, να έχεις οποιοδήποτε σημαντικό αντίκτυπο στις μεγάλες αποφάσεις που παίρνονται από το tour μας.

Με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι πάντα πάλευα γι' αυτά που πίστευα ως σωστά και ποτέ δεν έβαλα σε κίνδυνο την ακεραιότητά μου. Η μόνη μου αποστολή στο συμβούλιο ήταν να εκπροσωπήσω τους παίκτες μου καλά και είμαι υπερήφανος για όσα έκανα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά", έγραψε ο Pospisil στην ανακοίνωσή του.

Πολλά πράγματα ακόμα για τη νέα αυτή κίνηση παραμένουν άγνωστα. Αυτό που είναι γνωστό, είναι πως η ένωση θα εκπροσωπεί του 500 καλύτερους παίκτες στα μονά και τα ζευγάρια των διπλών που βρίσκονται στο Top 200. Επίσης έχει διαρρεύσει το όνομα, που θα είναι Επαγγελματική Ένωση Παικτών Τένις (Professional Tennis Players Association).

O Djokovic και ο Pospisil παρουσίασαν ήδη λεπτομερώς τα σχέδια τους σε ένα κείμενο που μοίρασαν στους άλλους παίκτες, στο "bubble" της Νέας Υόρκης. Σ' αυτό, υποστηρίζουν πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αυτό το αυτόνομο σώμα, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παικτών. Η ΑΤΡ, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, δημιουργήθηκε για να εκπροσωπεί τους παίκτες και τα τουρνουά από κοινού, με τις δυο πλευρές να έχουν αμφόρετες εκπροσώπους που παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις. 

"Ο στόχος της PTPA δεν είναι να αντικαταστήσει την ΑΤΡ, αλλά να παρέχει στους παίκτες μια δομή αυτοδιοίκησης που να είναι ανεξάρτητη από την ΑΤΡ και να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες και στις ανησυχίες των παικτών-μελών", αναφέρει το έγγραφο, σύμφωνα με τη New York Times.

Το ίδιο ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως οι ιδρυτές της νέας αυτής ένωσης, οραματίζονται να εκπροσωπήσουν τα συμφέρονται των μελών της σε τομείς όπως η κατανομή των εσόδων, πειθαρχικές ενέργειες, συντάξεις παικτών, ταξίδια, ασφάλιση και παροχές στα τουρνουά.

Ο Djokovic και ο Pospisil θα είναι οι πρώτοι συμπρόεδροι της ένωσης, με θητεία δυο ετών. Θα υπάρχει ακόμα ένα εκλεγμένο συμβούλιο, έως και εννέα ατόμων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Djokovic, Pospisil και Isner αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια για όλα αυτά, όπως και ο πρόεδρος της ΑΤΡ, Andrea Gaudenzi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots