ATP
Μένει χωρίς άλλους βαθμούς ο Nadal!

 
Μένει χωρίς άλλους βαθμούς ο Nadal!
Μένει χωρίς άλλους βαθμούς ο Nadal!
tennisnews team Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 - 7:29

Η ακύρωση του Mutua Madrid Open αφήνει μεγάλο χαμένο στη μάχη του Νο.1 τον Rafael Nadal. Ο Ισπανός, όχι μόνο θα αγωνιστεί σε δυο τουρνουά μέχρι και το τέλος του Roland Garros, αλλά δεν θα μπορεί πλέον να διεκδικήσει και κανέναν "καθαρό" βαθμό.

Μπορεί με το νέο σύστημα βαθμολόγησης που έφερε η ΑΤΡ εκτάκτως εξαιτίας του κορωνοϊού ο Nadal να είχε την πολυτέλεια να μην πάει στη Νέα Υόρκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο χωρίς να απωλέσει τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι εκεί, όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν θα έχει καμιά ευκαιρία για να μειώσει τη διαφορά του από τον Novak Djokovic και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκεκριμένα, με την ακύρωση του Madrid Open και την απόσυρση του Nadal από το Cincinnati Masters και το US Open, μένουν μόνο δυο τουρνουά για τον Ισπανό να αγωνιστεί στους επόμενους δυο μήνες, το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης και το Roland Garros.

Δεν μένει ωστόσο κανένας βαθμός για να διεκδικήσει, που σημαίνει πως θα μείνει στους ίδιους (9.850) έως και τις 12 Οκτωβρίου - την επομένη του τελικού του Roland Garros.

Ο Djokovic αντίθετα, ο οποίος έχει 370 περισσότερους βαθμούς από τον Rafa (10.220), θα έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί για αρκετό καιρό ακόμα στο Νο.1 και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο μεγάλο ρεκόρ του Roger Federer. Θυμίζουμε πως ο Ελβετός έχει το ρεκόρ με 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 και ο Djokovic μετράει 282 εβδομάδες στην κορυφαία θέση του κόσμου.

Ο Σέρβος μπορεί να διεκδικήσει έως και 640 βαθμούς στο Cincinnati Masters, 1.820 βαθμούς στο US Open, 400 βαθμούς στη Ρώμη και 1.280 βαθμούς στο Roland Garros!

Έχει δηλαδή την ευκαιρία μέσα στους επόμενους μήνες να διεκδικήσει έως και 4.140 βαθμούς, να εκτοξεύσει τη διαφορά του από τον Ισπανό και να εξασφαλίσει για αρκετό καιρό ακόμα την παραμονή του στο Νο.1, καθώς και να πλησιάσει το ρεκόρ των Grand Slam τίτλων, όπου υπολείπεται τριών του Federer και δυο του Nadal.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots