ATP
O Guga θυμήθηκε το "κουλούρι" από τον Federer στο χώμα!

 
O Guga θυμήθηκε το "κουλούρι" από τον Federer στο χώμα!
O Guga θυμήθηκε το "κουλούρι" από τον Federer στο χώμα!
tennisnews team Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 - 19:26

Ο Gustavo Kuerten, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στο χώμα και αναμφίβολα ο κορυφαίος στην ιστορία του βραζιλιάνικου τένις, είχε καλεσμένο τον Roger Federer σε τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε στη Βραζιλία και θυμήθηκε το bagel που είχε δεχτεί από τον 20χρονο τότε Ελβετό, στο χωμάτινο Masters του Αμβούργου το 2002!

"Ήταν η πρώτη μας αναμέτρηση και έχασα το 1ο σετ με 6-0! Ήταν ειδική περίπτωση για μένα, γιατί προερχόμουν από τραυματισμό και προσπαθούσα να βρω τη φόρμα μου για το Roland Garros και 20 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού έχανα ήδη με 6-0", είπε ο Guga, αναφερόμενος στην αναμέτρησή του με τον Federer τον Μάιο του 2002 στο Αμβούργο.

Ο Kuerten, 3 φορές πρωταθλητής στο Roland Garros (1997, 2000, 2001), βρισκόταν στο Νο.2 του ταμπλό του γερμανικού Masters, αλλά στα προημιτελικά είχε ηττηθεί από τον 20χρονο τότε Federer, με 6-0, 1-6, 6-2. Ο Federer ήταν πρωταθλητής στο συγκεκριμένο τουρνουά, κερδίζοντας στον τελικό τον Marat Safin με το εμφατικό 6-1, 6-3, 6-4.

Χαριτολογώντας, ο Federer είπε στον Kuerten να τα ρίξει στον προπονητή του, Larri Passos, ενώ του θύμισε και πως έχει καλύτερο ρεκόρ από εκείνον στα μεταξύ τους παιχνίδια: "Τον Larri Passos να κατηγορείς, εκείνος έφταιγε! Μετά με κέρδισες δυο φορές, στο Indian Wells και στο Roland Garros. Θυμάμαι πως ο προπονητής μου εκείνη την περίοδο, Pete Lundgren, μου είχε πει στο Indian Wells να είμαι προετοιμασμένος και δυνατός στην αριστερή πλευρά και τα πρώτα 15 σερβίς σου ήταν στο δεξί μου! Τον κοίταξα και ήταν σοκαρισμένος. Μου ζήτησε συγγνώμη. Πάντα οι προπονητές φταίνε", είπε αστειευόμενος ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots