ATP
"Στον Rafa δεν αρκεί να κερδίζει"

 
"Στον Rafa δεν αρκεί να κερδίζει"
"Στον Rafa δεν αρκεί να κερδίζει"
tennisnews team Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 - 17:32

Ο προπονητής του Rafael Nadal, Carlos Moya, είπε μερικά πράγματα για τον κάτοχο 19 Grand Slam τίτλων, για την απίστευτη αφοσίωσή του ακόμα και στις προπονήσεις και για το κίνητρό του, που δε θα καταλαγιάσει όσους τίτλους και αν κερδίσει.

"Ο Rafa είναι τελειομανής. Θέλει όλα να είναι καλά. Ακόμα και στις προπονήσεις, αν χάσει μια μπάλα μετά από 40 χτυπήματα, αναστατώνεται. Είναι μαχητής και δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι πολυ απαιτητικός με τον εαυτό του. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που τον κάνουν τόσο καλό. Από την άλλη πλευρά, του δημιουργεί και αρκετό στρες αυτή του η πλευρά.

Δεν του αρκεί να κερδίζει, θέλει να κερδίζει και να παίζει καλά. Θέλει να νιώθει στο 100% του και μπορεί σε μια χρονιά να παίζεις στο 100% σε 10 ή 15 αγώνες. Στα υπόλοιπα απλά πρέπει να προσπαθήσεις να κερδίσεις χωρίς να είσαι στην καλύτερή σου φόρμα και να προσπαθήσεις το 100% σου στα πιο σημαντικά παιχνίδια, γιατί μπορεί και να δώσεις 80 αγώνες σε έναν χρόνο", είπε ο Moya, στο vodcast το Eurosport, Tennis Legends.

Όσο για το τι δίνει κίνητρο σε κάποιον που έχει κερδίσει ήδη τόσα πολλά, η απάντηση του Moya ήταν πολύ απλή: "Το κίνητρο είναι να είναι υγιής και να προπονείται καλά. Όταν συμβαίνει αυτό, έχει και κίνητρο. Όταν νιώθει καλά, είναι μαχητής. Θέλει να κερδίζει ότι κι αν παίζει: τένις, γκολφ, ακόμα και PlayStation. Όσο είναι υγιής, το κίνητρο θα είναι εκεί, θα συνεχίζει να θέλει να αγωνίζεται και να κερδίζει."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots